Sportpszichológus segíti a játékosokat

IMG_0067

Dr. Járai Róbert sportpszichológus felel a PMFC-nél azért, hogy az utánpótlás korosztályok is százszázalékos állapotban legyenek fejben és lélekben.

Az élsportban minimális a különbség a sportolók között. Gyakran az éppen aktuális mentális állapot dönt a kiélezett helyzetekben. A sportpszichológia világszinten elismert tudomány és már a hazai sportéletben is egyre nagyobb szerepet tölt be. A PMFC utánpótlásképzésében emiatt egy ideje a ma már nélkülözhetetlen mentális és lelki felkészítéssel is foglalkozunk annak érdekében, hogy egészséges személyiségű játékosokat neveljünk.

Dr. Járai Róbert sportpszichológus klubunknál jelenleg főként az Építési-szekció fiataljaival, ahol a sportolásban a gyermekek könnyebben lemorzsolódhatnak, így tehát U13-as és attól idősebb korosztállyal foglalkozik. Az alatta lévő korcsoportoknál ezt a feladatot még a család látja el, de természetesen, ha szükséges, ott is segíti a játékosok mentális felkészítését, valamint örömmel konzultál a felnőttcsapat labdarúgóival egyaránt.

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

Névtelen

Keményen küzd, hogy bizonyíthasson

Rengeteg fárasztó, monoton munka van Szabó Richárd mögött az elmúlt hónapokban. Nyáron igazolt 21 éves védőnk már több mint 3 hónapja törte bokáját, azóta viszont ...