Sportpszichológus segíti a játékosokat

IMG_0067

Dr. Járai Róbert sportpszichológus felel a PMFC-nél azért, hogy az utánpótlás korosztályok is százszázalékos állapotban legyenek fejben és lélekben.

Az élsportban minimális a különbség a sportolók között. Gyakran az éppen aktuális mentális állapot dönt a kiélezett helyzetekben. A sportpszichológia világszinten elismert tudomány és már a hazai sportéletben is egyre nagyobb szerepet tölt be. A PMFC utánpótlásképzésében emiatt egy ideje a ma már nélkülözhetetlen mentális és lelki felkészítéssel is foglalkozunk annak érdekében, hogy egészséges személyiségű játékosokat neveljünk.

Dr. Járai Róbert sportpszichológus klubunknál jelenleg főként az Építési-szekció fiataljaival, ahol a sportolásban a gyermekek könnyebben lemorzsolódhatnak, így tehát U13-as és attól idősebb korosztállyal foglalkozik. Az alatta lévő korcsoportoknál ezt a feladatot még a család látja el, de természetesen, ha szükséges, ott is segíti a játékosok mentális felkészítését, valamint örömmel konzultál a felnőttcsapat labdarúgóival egyaránt.

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

Pmfc-Dunaujvaros-033

Rangadón javíthatunk!

A PMFC szombaton délután a Dunaújváros csapatát fogadja a Stadion utcában. Április 14-én, szombaton 16:00 órakor a forduló rangadója vár ránk, hiszen az NB III ...