Megkezdte a felkészülést a PMFC

NB III-as labdarúgócsapatunk hétfő délután elkezdte a hét hetes téli felkészülést.

A hosszú, ugyanakkor az őszi bajnoki és kupaszereplés alapján jól megérdemelt pihenőt követően ismét a munkáé a főszerep a Stadion utcában. Vas László vezette NB III-as labdarúgócsapatunk január 20-án, hétfőn délután megkezdte a felkészülést a Közép-csoport tavaszi szezonjára. A folytatást az első helyről váró piros-feketéknek az idei év első tréningjét néhány ilyenkor megszokott felmérés vezette fel, majd egy közel félórás bemelegítést követően a játékosok a műfüves pálya felé vették az irányt.

A tréningen nem vett részt Máté János és Kiss Krisztián. Előbbi az NB II-es Tiszakécske gárdájához igazolt, míg utóbbi a több játéklehetőség reményében Kozármislenyben kezdte el a felkészülést. Keretünket jelenleg tizennyolc mezőnyjátékos és három kapus alkotja, de emellett több U19-es fiatal is meghívást kapott a felnőttekhez. Érkezett hat próbajátékosok, illetve várhatóak még a továbbiakban, azonban szokásunkhoz híven csak aláírt szerződéssel rendelkező labdarúgók érkezéséről számolunk be a jövőben is.

Csapatunk eheti programjában napi egy edzés szerepel, majd szombaton 14:00 órakor a horvát másodosztályú NK Osijek II. vendégeként játsszuk első téli edzőmeccsünket. Ezzel együtt a március 8-i bajnoki rajtig tartó hét hetes alapozó időszak alatt összesen hat felkészülési, illetve két Magyar Kupa meccs vár a PMFC-re. Együttesünk az eszéki erőpróba után február 1-jén, 13:00-kor a Szekszárdi UFC vendége lesz. Február 8-án, 12:00-kor pedig a szintén a horvát második vonalban szereplő HNK Cibalia látogat Pécsre.

Ezt követően viszont tétmeccset vívnak majd a mecsekaljaiak, akik a Magyar Kupa nyolcaddöntőjént első felvonásában az NB I-es Paksi FC-t fogadják február 12-én, 14:00 órakor, míg a visszavágóra 19-én, 18:00 órakor kerül sor a tolnaiak otthonában. A második felvonást megelőzően az NK Belisce lesz a piros-feketék edzőpartnere. A horvát harmadosztályban vitézkedő együttessel február 15-én, 11:00 órakor mérkőzünk meg itthon, majd 22-én, 12:00-kor a horvát harmadik ligás NK Marsonia Slavonski Brod látogat a Stadion utcába.

A tavaszi szezont megelőző felkészülési főpróbára március 1-jén, vasárnap 13:00 órakor kerül sor, amikor is az NB III Nyugati-csoportjának éllovasát, az Érdi VSE-t látjuk vendégül a Stadion utcában. Az edzőmeccsek kezdési időpontjai esetenként még változhatnak, így érdemes folyamatosan figyelemmel követni a klub kommunikációs felületeit. A hazai felkészülési mérkőzések a megszokott módon mindenki számára ingyenesen látogathatóak, valamint hamarosan elkezdődik a kedvezményes félidényes szezonbérletek árusítása is a klubházban.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram