Nagyot küzdve nyertünk Szolnokon

NB II-es labdarúgócsapatunk Preklet Csaba hajrában szerzett góljával győzött 1-0-ra a Szolnoki MÁV FC vendégeként.

A válogatott szünetet követően a 12. fordulóval folytatódtak a Merkantil Bank Liga küzdelmei, amelynek alkalmából NB II-es labdarúgócsapatunk a Szolnoki MÁV FC vendégeként lépett pályára vasárnap este. A Tiszaligeti Stadionban rendezett összecsapáson a várakozásoknak megfelelően inkább a küzdelem dominált, mintsem a szép és kombinatív játék, s bár a piros-feketék kezdték aktívabban a mérkőzést, az első helyzet csupán a 27. percben adódott a mieink előtt.

Ekkor Hegedűs adott be balról, középen Rácz fejelhetett 12 méterről, de a labda középre ment, amit így Molnár-Farkas könnyedén megfogott. Szinte egyből utána az ellentámadás során Novákot ugratták ki a társak. A labdára Helesfay futott ki, de belerúgta a szolnoki csatárba a játékszert, ami így a kapunk felé gurult tovább. A szolnoki támadó utána is szaladt, de kissé kisodródott a labda, amit még így is kapura lőhetett volna, ám a játékos elcsúszott, így odalett a helyzet.

A gólnélküli első játékrészt után a 47. percben Adamcsek szabadrúgását Rácz fejelhette kapura 12 méterről, de a középre tartó labdát magabiztosan fogta a szolnokiak kapusa. A 67. minutumban egy szép háromszögelés után a csereként pályára lépő Batizi-Pócsi került helyzetbe, ám 8 méterről eleresztett lövése fél méterrel elkerülte a bal felső sarkot. Válaszként Rokszin bal oldali szöglete után Tisza testéről pattant a labda veszélyesen, de Helesfay a gólvonalon megfogta a bal alsóba tartó labdát!

A küzdelmes találkozó továbbra is nyílt maradt, mindkét csapat igyekezett a saját maga javára eldönteni a mérkőzést, mígnem a hajrában sikerült megszereznünk a vezetést, amely egyben az idegenbeli győzelmet is jelentette. A 88. percben egy jobb oldali szöglet után Preklet elé került oda a labda, aki öt méterről három pontot érően a bal alsóba fejelt, 0-1. A 90. minutumban még Novák tört be a jobbról a tizenhatosunkon belülre, de a rövidre tartó lövését szögletre ütötte Helesfay!

Újabb találat pedig már nem született a hosszabbításban, így NB II-ben újoncnak számító labdarúgócsapatunk szezonbeli 5-ik győzelmével és 19 megszerzett pontjának köszönhetően három helyet javítva fellépett a tabella 6. pozíciójába. A következő fordulóban a PMFC hazai környezetben lép majd pályára, október 25-én, vasárnap 17:00 órakor a 20 ponttal a ranglétra 4. helyén tanyázó Gyirmót FC Győr alakulatát fogadjuk remélhetőleg szépszámú hazai nézősereg előtt a Stadion utcában.


Merkantil Bank Liga NB II., 12. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 900 néző. Vezette: Lovas (Baghy, Belicza)
Szolnoki MÁV FC – PMFC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Preklet (88.)

Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Tajti (Csirmaz, 46.), Horgosi, Kovács, Bárdos, Kotula – Tisza, Berdó (Tóth, 74.), Rokszin (Szabó, 80.) – Novák, Kurdics. Vezetőedző: Csábi József

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Kónya, Tölgyesi (Bartha, 82.), Futó, Hegedűs (Óvári, 46.) – Geiger (Batizi-Pócsi, 57.), Adamcsek (Németh, 69.). Edző: Németh Zsolt.


Németh Zsolt (asszisztens edző, PMFC): “Le a kalappal a csapat előtt, óriásit küzdöttek a játékosok. Az ismert okok miatt nehéz héten vagyunk túl, ennek ellenére a gárda nagyon akarta a Szolnok elleni három pontot és ezt az idegenbeli győzelmet az otthon maradt játékosoknak és a stábtagoknak ajánljuk.”

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram