Zsinórban a harmadik sikerünket arattunk

NB II-es labdarúgócsapatunk a Gyirmót FC Győr elleni 1-0-s hazai győzelmének köszönhetően a tabella 5. helyére lépett előre.

NB II-es újonc labdarúgócsapatunk a 3. helyen álló Gyirmót FC Győr együttesét fogadta vasárnap este a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában. A PMFC Stadionban kilenc esztendőt követően találkoztunk ismét a sárga-kékekkel. A közel 2000 néző előtt kezdődő hazai összecsapás első lehetősége a vendégek előtt adódott. A 7. percben Hajdú érkezett jól egy labdára a pécsi tizenhatoson belül, de lövését könnyedén hárította Helesfay. Nem sokkal később érkezett a meccs addigi legnagyobb helyzete a vendégek kapuja előtt. A 10. minutumban egy kissé jobbról, 24-ről megítélt szabadrúgást Adamcsek tűzött rá, Hársfalvi azonban a léc fölé tudta tolni a bal felsőbe tartó játékszert.

A folytatásban együttesünk támadott többet, a próbálkozások azonban rendre elkerülték a Gyirmót kapuját. A legközelebb Tölgyesi állt a gólszerzéshez, aki a 33. percben eresztett el egy lövést a Gyirmót tizenhatosának sarkától, de lövése elkerülte a kapu hosszú alsóját. A 36. percben Katona adott be élesen balról, ám Hársfalvi az ötösre kifutva ütötte ki a játékszert Adamcsek elől. Kicsivel később Tölgyesi lőtt balról, az alapvonal közeléből, de középpályásunk csak az oldalhálót találta el. A félidő utolsó momentumaként Hegedűs centerezését Geiger és Széles is csak becsúszva érte el, utóbbi lábáról pörgött a kapu fölé a labda. Így tehát gól nélkül ért véget az első játékrész.

A fordulást követően is küzdelmesen folytatódott a találkozó, mígnem az 58. percben egy lecsorgó labda éppen Geiger elé került, aki 16 méterről a jobb alsóba lőtt, 1-0. A vezetés megszerzése után felpörögtek az események. A kapuskirúgás után Kónya adott középre a jobb szélről, a nagy kavarodásban pedig Adamcsek kotortra a kapu felé a labdát, de Hársfalvi végül fel tudta szedni a játékszert a gólvonalon elvetődve. Nem sokkal utána Szatmári 18 méteres löketét tolta az alapvonalon kívülre Helesfay. A 78. percben a csereként pályára lépő Bartha távoli szabadrúgását Preklet fejelte a bal kapufára, a kipattanóba Adamcsek ért bele, de Hársfalvi rajta volt és megfogta a lövést.

A hajrában még láthattunk több, akár gólt érdemlő támadást. A 91. percben egy gyors gyirmóti kontra végén Helesfaynak kellett játékba avatkoznia, míg a 92. minutumában járva Bartha lőtt 25 méterről, de Hársfalvi könnyedén fogta a próbálkozást. Több találat már nem született a lefújásig, így újonc labdarúgócsapatunk a Siófok és a Szolnok után a Gyirmótot is 1-0-ra legyőzte, ráadásul zsinórban harmadik sikerünknek köszönhetően egy helyet előrébb lépve az NB II-es tabella 5. helyéről várhatjuk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni soron következő megmérettetést a Merkantil Bank Ligában. Addig azonban még a Salgótarján elleni MOL Magyar Kupa találkozó is vár a PMFC-re.


Merkantil Bank Liga NB II, 13. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. Vezette: Gaál (Bognár, Király, Barna)
PMFC – Gyirmót FC Győr 1–0 (0–0)
Gsz.: Geiger (58.)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz L., Preklet, Katona – Kónya, Tölgyesi (Bartha, 64.), Futó, Hegedűs (Óvári, 64.) – Geiger (Batizi-Pócsi, 79.), Adamcsek (Németh M., 86.) Vezetőedző: Vas László

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major, Hudák, Széles, Szegi – Lázár P. (Somogyi-Bakos, 80.), Vass Á., Hajdú Á. – Szatmári, Simon A. (Mayer, 62.), Heffler (Herjeczki, 62). Vezetőedző: Csertői Aurél.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram