Kifogás helyett a megoldást keresi

Vas László vezette NB II-es együttesünk kerete továbbra sem teljes, trénerünk ugyanakkor bízik az eredményes folytatásban.

Remekül szerepelt az elmúlt időszakban NB II-es labdarúgócsapatunk, amely legutóbbi hat bajnokijából egy döntetlen mellett öt találkozóját sikerrel vette, mindezt úgy, hogy közben gólt sem kapott. A másodosztályban újoncnak számító együttesünket ezalatt nem kímélte a koronavírus-járvány, valamint a sérülések, eltiltások. A visszatérés minden játékos esetében hosszú folyamat, az újabb megbetegedések miatt a PMFC kerete jelenleg sem teljes, ugyanakkor Vas László vezetőedző nem a kifogásokat, hanem a megoldásokat keresi minden szituációban.

– A járványhelyzet napról napra nehezebbé teszik a klubok életét is, minket sem kímél, a stábtagok mellett hét labdarúgó esett ki koronavírus miatt – kezdte vezetőedzőnk. – Szerencsétlenebb szituáció, hogy négy játékosom 20 napig volt karanténban, míg Bajner Bálint 30 napot töltött a négy fal között. Sportszakmai szempontból bonyolítja a helyzetet, hogy intenzív edzésmunka után az idézőjeles semmittevés elrontotta azt a munkát, amit felépítettek a fiúk. Számukra hosszú az út az újrakezdésig, nem dobhatjuk be őket egyből, folyamatos felkészítés után léphetnek majd csak újra pályára.

Vas László hozzátette, kisebb sérülések mellett jelenleg két játékosunk tartózkodik karanténban pozitív COVID-tesztje miatt, akikre emiatt nem számíthat az elkövetkező bajnoki fordulóban.

– Minden klub megsínyli ezt a helyzetet, nem panaszkodni szeretnék, hanem keressem azokat a lehetőségeket, megoldásokat, amelyek a további versenyzésre ösztökélnek minket, hiszen az a cél, hogy folyamatos munkával felkészüljünk a bajnoki mérkőzésekre. A keretünket 23-25 olyan labdarúgó alkotja, akik egytől egyig úgy edzenek és élnek, hogy bármikor képesek a csapat segítségére lenni. Nem könnyű a helyzetünk, Geiger Norbert öt sárga lapos eltiltását tölti le, plusz vannak játékosok, akik apróbb sérüléssel bajlódnak, de bízom benne, hogy hétvégére már ők is egészségesek lesznek.


Kettőzött erővel küzdünk szurkolóinkért!

– Többször hangsúlyoztam, a futball a nézőkért van, és a nézőket kell, hogy szórakoztassuk. Óriási öröm a klub számára is, hogy fordulóról fordulóra többen bíztattak bennünket itthon és idegenben is. Komoly érvágás, hogy egy időre elvesztettük a szurkolókat a lelátóról, ugyanakkor el kell fogadni, hogy a járvány elleni védekezés ezt is megköveteli. Biztos vagyok benne, hogy a mi szereplésünket is befolyásolhatja a szurkolók távolléte, hiszen eddig is komoly támaszt nyújtottak. Az a feladatunk, hogy kettőzött erővel bizonyítsunk és az eredményesség mellett értük is küzdjünk a bajnokságban – hangsúlyozta Vas László, a PMFC vezetőedzője.


A november 22-én, vasárnap 17:00 órakor kezdődő PMFC – Kaposvári Rákóczi FC NB II-es mérkőzést élő stream formában közvetítjük a PMFC TV YouTube-csatornán, amelyre feliratkozva biztosan nem marad le a meccsről!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram