Óriási bravúr az eSport Magyar Kupában!

Tegnap este rendezték a HPCL Magyar Kupa első fordulóját. A sorsolás nem volt szerencsés a PMFC számára, hiszen rögtön az első fordulóban az első osztály 2. helyén tanyázó Veszprém Futsal Esport – Players shopal kellett megmérkőznie virtuális futballistáinknak. A találkozó igen pikánsnak érkezett, hiszen Németh Gábor, Tóth Bálint, Gorosics Gergő és Nyilas Elek személyében négy olyan játékosa lépett pályára a Veszprémnek, akik az előző szezon folyamán még piros-feketében rúgták a bőrt.

Az egy meccses párharc igazán izgalmas találkozót hozott. A mérkőzést a Veszprém kezdte jobban, az első 10 percben Barbalics többször is veszélyeztetett. A kezdeti Veszprém nyomást követően a PMFC kezdte átvenni a játék irányítását, Czuppont több veszélyes fejessel is jelezte, hogy a Pécs is megjött a meccsbe. A 33. percben kontrázhatott a Veszprém. Nyilas lépett ki Szemán mellett és Petrás elé tálalt, aki 15 méterről nem találta el az üres kaput, méterekkel vágta mellé a játékszert. A 44. percben Kárpáti labdájával Czuppon törhetett kapura, de középre tartó lövését Németh Gaga könnyűszerrel hárította. A szögletet követően Güldner fejesét védte a Veszprém hálóőre, majd Czuppon ismétlésére is odaért az EB győztes kapus. Félidőre gól nélküli döntetlennél vonultak a csapatok.

A második játékrészt is a Pécs kezdte jobban. Az 50. percben Váradi passza találta meg Balogh Nicole-t, aki könyörtelenül lőtte ki a hússzú alsó sarkot, vezetést szerezve a Pécs számára. Az 55. percben ismét villant a szőke bombázónk, Ajlik mesteri kiugratásánál sem ismert kegyelmet Nicole és két gólosra növelte a pécsi előnyt. Az előny tudatában visszavett a PMFC és kontrákra rendezkedett be, a Veszprém pedig igyekezett folyamatos nyomás alatt tartani a piros-fekete védelmet. A 60. percben érkezett is a szépítő találat, Nyilas volt az aki bevette Poór kapuját. A szépítő találatot követően bár a Veszprém igyekezett nyomni, veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítania a kék-fehéreknek, így a győzelem és a továbbjutás a Pécsé lett.

A következő körben (december 6-án) csapatunk ellenfele a Fertőszentmiklós eSport csapata lesz.


PMFC eSport – Veszprém Futsal eSport 2-1 (0-0)

PMFC: Poór – Güldner, Szemán, Tamás, Vidákovics – Váradi, Kárpáti, Kovács, Ajlik – Czuppon, Balogh
G.: Balogh (2) ill. Nyilas


Hajrá, PMFC! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram