A győzelem elmaradt, a 3. hely megmaradt

NB II-es labdarúgócsapatunk 2-2-es döntetlennel zárt a Soroksár SC vendégeként a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában.

A NB II-es tabella 3. helyén álló labdarúgócsapatunk a 7. helyezett Soroksár SC otthonába látogatott a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában. A vasárnap kora délutáni találkozót álomszerűen kezdtük, Futó fejesgóljával már a 2. percben megszereztük a vezetést, 0-1. Nem sokkal utána Óvári szerzett labdát a tizenhatoson belül. Az alapvonalig vezette a labdát, veszélyes beadását azonban Gengeliczki kivágta az ötös vonaláról.

A 20. percben növelhettük volna előnyünket, Varga tolta ki a labdát, ami Rácz karjáról került a hazaiak hálójába. A találatot kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető, majd ráadásul Molnár Attila utólagosan szándékosnak minősítette a mozdulatot, ezért védőknek másodszor is felmutatta a sárga lapot, emiatt pedig 10 emberre fogyatkozva kényszerültünk folytatni a találkozót. A 39. percben Orosz lesen talált be kapunkba.

A fordulást követően Vas László, együttesünk vezetőedzője is a kiállítás sorsára jutott, akinek így el kellett hagynia a kispadot. A fehér mezes hazaiak nagy erőket mozgósítottak a szépítés érdekében. Az 50. percben Pászka kapásból bombázott kapura, de Helesfay hatalmas védést mutatott be. Alig öt minutummal később Derekas fordult le védőjéről, majd 16 méterről lőtt, ám Helesfay nagyot nyújtózva szögletre tolta ki a léc alá tartó labdát.

Újabb érvényes gólt viszont együttesünk szerzett, miután a 66. percben Gengeliczki rántotta le szabálytalanul a tizenhatosra balról betörő Kónyát. A hazai együttes ekkor szintén tíz emberre fogyatkozott meg, míg a megítélt büntetőt Kónya a jobbra vetődő kapus mellett a bal sarokba gurította, 0-2. Örömünk azonban nem tartott sokáig, hiszen a 73. percben Gárdos közeli fejesével szépített a Soroksár, 1-2.

A találat Lipcsei Péter csapatát tüzelte jobban, együttesünk nagyot küzdött, a 82. percben Gárdos lőtt kapufát, majd a szögletet követően Lovrencsics két méterről leadott lövését Helesfay tolta ki. A 86. minutumban viszont már egyenlíteni tudott a Soroksár, egy szögletet követően Derekas talált be fejjel a kapunkba, beállítva a 2-2-es végeredményt. Csapatunk a soroksári döntetlen ellenére megőrizte 3. helyét az NB II-es tabellán.


Merkantil Bank Liga, 19. forduló
Szamosi Mihály Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Molnár (Varga, Vörös)
Soroksár SC – PMFC 2-2 (0-1)
Gsz: Gárdos (73.), Derekas (86.), ill. Futó (2.), Kónya (67. – 11-esből)
Kiállítva: Gengeliczki (66.), ill. Rácz L. (20.), Vas L. (47. – a kispadról)

Soroksár SC: Varga – Bene (Tóth, 75.), Huszák (Hudák, 64.), Valencsik, Pászka – Gengeliczki, Derekas – Orosz, Csernik, Szerető (Gárdos, 64.) – Lovrencsics. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Kónya, Futó, Tölgyesi (Bajner, 77.), Hegedűs (Németh, 46.) – Óvári (Sági, 46.), Bartha (Grabant, 57.). Vezetőedző: Vas László.


Fénykép: Árvai Károly/nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram