Meccstörténelem: Pécs – Nyíregyháza

Hétfő este a 21. bajnoki mérkőzésünk következik a Nyíregyháza ellen, legutóbb 2015-ben 2-1-re győztük le itthon a Szparit.

A Merkantil Bank Liga 21. fordulójában 3. helyen álló NB II-es labdarúgócsapatunk a jelenleg a 10. pozíciót elfoglaló Nyíregyháza Spartacus FC-t fogadja az év utolsó bajnoki mérkőzésén a Stadion utcában. A december 14-én, hétfőn 20:00 órakor kezdődő zárt kapus, ugyanakkor az M4 Sporton élőben nézhető találkozó előtt múltidézéssel folytatjuk felvezetésünket, így ezúttal a korábbi Szpari elleni bajnoki párharcokat felelevenítve.

fb_cover_nysfc (1)

A jogelődöket is figyelembe véve, eddig 15 első osztályú és 5 másodosztályú találkozó ért véget a két klub között. Az összesített mérleg a Pécs számára kedvezőbb, hiszen 9 baranyai győzelem mellett 4 döntetlen született, míg 7 összecsapás a nyírségiek sikerével ért véget. A rúgott gólok tekintetében egál mutatkozik, hiszen mindkét gárda egyaránt 23-23 találatot jegyeztek fel a korábbi egymás elleni bajnoki mérkőzések során.

Itthon már jóval a piros-feketék voltak eredményesebbek, akik az NB I-es és NB II-es meccsek során 7-szer örülhettek a lefújást követően, 2 alkalommal döntetlen született, és csupán 1-szer nyertek a vendégek. Itthon a gólok eloszlását tekintve is a fölényünk mutatkozott meg, 9 kapott találatra 17 gól volt a válaszunk. Szűkítve a kört, a második vonalban 2 meccs fejeződött be itthon, 1998-ban a Szpari 1-0-ra nyert, míg 2003-ban 3-2-re nyertünk.

Legutóbb 2015. május 29-én, egy több szempontból is emlékezetes meccsen fogadtuk a Nyíregyházát az NB I-ben. A két együttes mindmáig utolsó pécsi találkozójának 46. percében a nyírségiek Karacs Péter góljával szerezték meg a vezetést. A hajrában azonban nem maradt el a PMFC válasza sem, a 83. minutumban Heffler Tibor révén egyenlítettünk, míg a 90. percben Branko Pauljevic bombagóljával állítottuk be a 2-1-es végeredményt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram