Tizenegy veretlen bajnoki után kaptunk ki

Nem sokon múlott csapatunk pontszerzése Győrben, ám a házigazda ETO 2-1-es győzelmet aratott ellenünk.

NB II-es labdarúgócsapatunk a jó erőkből álló WKW ETO FC Győr vendégeként kezdte meg szereplését a Merkantil Bank Liga tavaszi szezonjában. A 22. forduló zárómérkőzésének első tíz percében együttesünk fölényben játszott, ami helyzetben is megmutatkozott. Rögtön a kezdés után Grabant lövését hárította a hazaiak kapusa. Nem sokkal később Bartha kapásból leadott próbálkozásával veszélyeztetett, majd kicsivel ezután Adamcsek löketét mentették szögletre a házigazdák. A nyomás ellenére a 12. percben mégis az ETO került előnybe.

Erdei adta be a labdát jobbról az alapvonal elől, míg a középen érkező Priskin az ötösről fejelt a hosszú alsóba, 1-0. A gól a Rába-partiakat tüzelte jobban, a 23. percben Priskin duplázott, aki egy megcsúsztatott labdát lőtt ezúttal a kapunkba, 2-0. A korábbi válogatott támadó közel állt a triplázáshoz is, gólba tartó lövését azonban Rácz a háló torkából kotorta ki becsúszva. Ezt követően csapatunk ismét magára talált, a 32. percben Kónya tolta meg a labdát befelé a bal szélről indulva, aztán 22 méterről lőtt, ám Gundel-Takács védeni tudott.

Szűk negyedórával a fordulást követőn sikerült szépítenünk. Az 59. percben Futó szerelte a tétlenkedő kaput, majd Óvári elé került a labda, balról pedig szépen tekerte a hosszúba azt 2-1. A hajrához közeledve csapatunk nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. A 82. percben Óvári szabadrúgását a bal kapufa tövétől ütötte szögletre Gundel-Takács, aki Futó fordulatból leadott életerős lövését is bravúrral hárította a 89. percben. A 93. percben aztán Hegedűs szöglete után Króner ziccerét hárította ismét a győriek kapusa.

Végül maradt a 2-1-es eredmény, emiatt pedig pont nélkül távoztunk az ETO Parkból. Ezt megelőzőt legutóbb tavaly szeptember végén a bajnokaspiráns és egyben jelenlegi listavezető Debrecen vendégeként kaptunk ki, így a mostani tavaszi nyitányon elszenvedett 2-1-gyel egy tizenegy bajnokin át tartó veretlenségi sorozatunk fejeződött be Győrben. Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk a következő fordulóban a Kolorcity Kazincbarcika SC együttesét fogadja február 7-én, 14:00 órakor a PMFC Stadionban, zárt kapuk mögött.

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
Győr, ETO Park, zárt kapus meccs. Vezette: Szilasi (Becséri, Kulman)
WKW ETO FC Győr – PMFC 2-1 (2-0)
Gsz.: Priskin (13., 24.), ill. Óvári (59.)

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács, Lipták, Temesvári, Fejes – Bagi, Kiss, Berki (Sipos, 68.) – Májer (Szabó, 88.), Priskin, Erdei (Sipőcz, 68.). Vezetőedző: Csató Sándor.

PMFC: Hermány – Sági (Króner, 46.), Rácz (Keresztes 83.), Preklet, Katona – Grabant (Hegedűs, 46.), Futó, Bartha (Tihanyi 60.), Óvári, Kónya – Adamcsek (Geiger 60.). Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram