Egygólos sikert arattunk a Csákvár ellen!

Az őszi idegenbeli 0-0-s döntetlennel záruló bajnoki után hazai pályán 1-0-ra legyőztük az Aqvital FC Csákvárt.

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a bennmaradásért harcoló Aqvital FC Csákvár együttesét fogadtuk a Stadion utcában. A tiszta sárga szerelésben játszó Fejér megyeiek ellen jól kezdtük a mérkőzést, s több lehetőségünk adódott a gólszerzésre. Már rögtön a 2. percben Hegedűs emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Bartha került helyzetbe, középpályásunk nem szúrta rá azonnal, második szándékra leadott lövésébe pedig beleléptek az összezáró csákvári védők.

A 9. percben egy sarokrúgást követően szállt be jól a labda a vendégek kapuja elé, Preklet félfordulatból lőtt, de kísérlete fölé szállt. Alig egy minutummal ezután Futó távoli szabadrúgását Bartha csúsztatta meg fejjel a kapu előtt, ám nem tudta megfelelően helyezni a labdát. Visinka Ede alakulata számára egy ziccer adódott az első játékrészben. A 30. percben Sejben kapott remek labdát, de a kirohanó Helesfay kiválóan zárta a szöget, így a vendégek balszélsője nem talált kaput balról, 10 méterről.

A vezetést a 34. percben sikerült megszereznünk. Adamcsek az ötös bal sarkánál csinált egy lövőcselt, majd tüzelt. Bár lövése megpattant, végül így is a kapu baloldalába hullott a labda, 1-0! A 43. percben Futó jobboldali bedobása szállt veszélyesen középre, a rövidnél Markeknak kellett résen lennie. A szünet előtt még Grabantnak volt egy nagy szólója a jobb szélen, de centerezését követően Adamcsek már nem tudott kapura lőni, így 1-0-s előnnyel mehettünk pihenőre a Csákvár ellen.

A fordulás után Hegedűs beadását követően mentettek nagyot a csákváriak Adamcsek elől, pedig Markek már vert helyzetben volt. Az 51. percben Madarász lépett ki középen, lövése azonban 15-ről elment a kapunk mellett. Csapatunk a folytatásban is nagy erőket mozgósított az eredmény növelés érdekében. A 69. minutumban Sági ívelte be a labdát jobbról a rövid irányába, ahol Geiger érkezett, aki az átvételt követően egyből rá is lőtte, de Markek testtel óriásit hárított, megmentve együttesét az újabb góltól.

A vendégek portásának a végén is komoly feladatai voltak, a 82. percben a csereként pályára lépő Kónya robogott végig a félpályán, majd indította a szintén korábban becserélt Geigert, akinek éles szögből leadott lövését Markek hárította. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Geigert buktatták a csákváriak tizenhatosán belül. A jogosan megítélt büntetőrúgást Kónya végezte el, amit Markek bravúrral kivédett, majd a kipattanó fölé szállt. A találkozó végül megérdemelt 1-0-s pécsi győzelemmel ért véget.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Pécs, PMFC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Molnár (Kiss, Vörös)
PMFC – Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)
Gsz.: Adamcsek (34.)

PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Preklet, Katona – Óvári (Kónya, 52.), Futó (Németh, 52.), Bartha (Rácz, 72.) – Grabant, Adamcsek (Bajner, 72.), Hegedűs (Geiger, 59.). Vezetőedző: Vas László.

Aqvital FC Csákvár: Markek – Major (Albert, 72.), Vaskó, Tányéros (Csató, 60.), László (Vörös, 84.) – Mészáros (Murka, 60.), Madarász – Kocsis, Mim, Sejben (Baracskai, 60.) – Daru. Vezetőedző: Visinka Ede.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram