Megérdemelt siker a Balaton-partján

NB II-es labdarúgócsapatunk az őszi hazai 1-0-s siker után idegenben 4-1-es győzelmet aratott a BFC Siófok ellen.

A válogatott szünetet követően Vas László vezette NB II-es együttesünk a BFC Siófok vendégeként folytatta szereplését a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában. A Balaton-parti összecsapásra több hiányzóval utaztunk el, Ságira korábbi vállműtétje, míg Prekletre öt sárga lapos eltiltása miatt nem számíthatott a szakmai stáb, Óvári pedig pozitív Covid-tesztet produkált a héten, így ő házi karanténját tölti. Mindezek ellenére csapatunk remek támadószellemben kezdte a siófoki megmérettetést. Rögtön az első percben Adamcsek tűnt el gyanús körülmények között a hazaiak tizenhatosán belül, majd a folytatásban pedig Hutvágner kapusnak kellett több ízben is játékba avatkoznia.

A 16. percben aztán sikerült megszereznünk a vezetést, egy hosszú felívelést követően, Adamcsek – Geiger fejjáték végén előbbi betört a tizenhatoson belülre, majd az ötösön üresen érkező Geigerhez visszapasszolt, aki az átvételt követően a bal kapufa érintésével az alsó sarokba lőtte a labdát. 0-1! Két perccel később akár egyenlíthetett volna a Siófok, ekkor Horváth lépett ki védőink között, majd eltolta a labdát a kifutó Helesfay Donát mellett, de a támadó az ötös jobb sarkáról a jobb kapufát találta telibe. A 30. minutumban viszont hazai szempontból szerencsés módon döntetlenre módosult az állás. Horváth tört be a tizenhatosra, majd középre passzolt, ahol a Gaál elől menteni igyekvő Katona lábáról öngólt érően a hálónk bal oldalába pattant a labda, 1-1.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PMFC hivatalos (@pecsimfc) által megosztott bejegyzés

A második játékrészt ismét csapatunk kezdte aktívabban, ráadásul az 53. percben ismét megszereztük az előnyt. Futó jobboldali bedobása szállt a rövidre, ahonnét kifejelték ugyan a labdát a sötétkék mezesek, de Bartha elé került, aki egy igazítás után jobbról középre centerezett. A kapu előtt Geiger érkezett, s két méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 1-2. Középpályásunk duplája révén immár 8 gólnál jár a szezonban, vezetve a PMFC házi góllövő listáját a 7 találatod Adamcsek előtt. Alig két perccel később egy mintaszerűen felépített akció végén Hegedűs játszotta középre a labdát, ahol egy komoly kavarodás után Grabanthoz pattant a játékszer. Középpályás pedig az 55. percben négy méterről csereként pályára lépő Szmola lábai között a kapu közepébe lőtt, 1-3.

Ezzel azonban még nem ért véget a mérkőzés, hiszen az 59. minutumban Szakály találta el a kapufát, majd pedig szabálytalanságot látott a játékvezető, amiért büntetőt ítélt a Siófok javára. A tizenegyest Horváth lőtte, de Helesfay balra elvetődő nagyot hárított, majd a kipattanót fölé bombázta a hazaiak támadója. Csapatunk ellenben nem hibázott, a 68. percen Deutsch vitte földre Adamcseket a büntetőterületen belül, a tizenegyest maga a sértett végezte el, támadónk magabiztosan a jobbra elvetődő Szmola mellett a háló bal felébe rúgta a játékszert, 1-4. A 82. percben még a cserként beálló Kónya találta el ígéretes helyzetben az oldalhálót, ezzel együtt az őszi hazai 1-0-s siker után idegenben is megérdemelt győzelmet arattunk Siófok ellen. Folytatás szerdán a Szolnoki MÁV FC ellen.

Merkantil Bank Liga, 30. forduló
Siófok, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Derdák (Kis, Kulman)
BFC Siófok – PMFC 1-4 (1-1)
Gsz.: Katona (30. – öngól), ill. Geiger (16., 53.), Grabant (55.), Adamcsek (69. – 11-esből)

BFC Siófok: Hutvágner (Szmola, 46.) – Tömösvári (Nikházi, 46.), Horváth M., Jagodics, Deutsch (Lapos, 70.), Kiss – Gaál, Szakály, Tajthy – Horváth P. (Elek, 70.), Balogh (György, 75.) Szakmai igazgató: Mihalecz István.

PMFC: Helesfay – Króner, Gajág, Rácz, Katona – Bartha (Tölgyesi, 65.), Futó – Grabant (Németh, 74.), Geiger (Keresztes, 82.), Hegedűs(Kónya, 65.) – Adamcsek (Tihanyi, 74.). Vezetőedző: Vas László.

Vas László: – Az első félidő nem igazán tetszett. Sokat hibáztunk, pontatlanul futballoztunk. A második játékrészben a mindenáron győzni akarásunk átsegített minket a nehézségeken, így megérdemelten visszük haza a pontokat!

Fénykép: bfcsiofok.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram