Fordulatos meccsen győztük le a Szolnokot

Újoncként szezonbeli 16. bajnoki győzelmét aratta NB II-es labdarúgócsapatunk, amely 2-1-es sikert aratott a Szolnoki MÁV FC ellen.

Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk három nappal a BFC Siófok vendégeként elért 4-1-es vendéggyőzelme után a Szolnoki MÁV FC-t fogadja a Merkantil Bank Liga 31., hétközi fordulójában. A szerda esti hazai visszavágó hasonló küzdelmet hozott, ennek ellenére már az 5. percben megszereztük a vezetést. A szolnokiak közül Kónya buktatta Adamcseket a tizenhatoson belül, Németh játékvezető pedig egyből a büntetőpontra mutatott. A jogos tizenegyest maga a sértett végezte el, s nem is hibázott, Adamcsek magabiztosan a jobb alsóba lőtte a labdát, 1-0. Támadónk ezzel beérte a szintén 8 találatán járó Geigert a PMFC házi góllövőlistáján.

A jó iramú első félidőben többször is dolga akadt a vendégeknek, akik a 34. percben jutottak először helyzetig. Ekkor Novák ugratta ki remekül Csimazt, akit ziccerbe vezethette a labdát, de Króner parádésan utolértért és szerelni tudott, majd pedig Prokszin lövését Helesfay fogta meg középen. Ezt követően ismét csapatunk előtt adódtak lehetőségek. A 40. minutumban Hegedűs szerzett labdát a szolnoki kapu előterében, középre passzát Adamcsek lőtte rá, de Molnár-Farkas hatalmasat védett, majd a kipattanót követően Hegedűs ismételhetett, amit a vendégkapus újfent blokkolt. A 43. percben pedig Geiger lepte meg Molnár-Farkast, Adamcsekhez került a labda, de támadónk lapos lövése elment a kapu előtt.

Egygólos előnnyel folytathattuk a második félidőt, s a 49. percben közel álltunk az előny növeléséhez. Ekkor Grabant a balösszekötő helyéről egy cselt követően 19-ről a bal alsó sarok mellé lőtt. Kísérletet nem sokkal tévesztett célt. A 62. percben Preklet buktatta Novákot tizenhatosunkon belül, amiért Németh játékvezető 11-est ítélt a Szolnok javára. A Tisza-partiak támadója a jobbra vetődő Helesfay mellett a háló bal felébe rúgta a labdát, 1-1. A 67. minutumban érkezhetett volna a gyors válasz, pécsi szabadrúgást követően Preklet elé került a kipattanó labda, védőnk kissé balról, 14-ről a rövid felsőt vette célba, de Molnár-Farkas nagyot vetődve hárítani tudott.

A csattanó azonban az őszi odavágóhoz hasonlóan most sem maradt el. A 85. percben Katona középre felívelt oldalszabadrúgását Rácz csúsztatta tovább fejjelt, amivel a korábban csereként beálló Tihanyi lépett ki, aki 12 méterről Molnár-Farkas felett a háló bal felébe rúgta a játékszert. Támadónk szezonbeli első góljával beállította a 2-1-es végeredményt, itthon tartva a három pontot. NB II-es csapatunk újonc létére ezzel szezonbeli 16. bajnoki győzelmét aratta, megőrizve a tabellán elfoglalt 4. helyét. Vasárnap még nehezebb erőpróba vár a PMFC-re, amely április 11-én, 16:30-tól a 3. helyen álló Gyirmót FC Győr vendégeként lép pályára.

Merkantil Bank Liga, 31. forduló
Pécs, PMFC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Németh Ádám (Aradi József, Kovács II. Gábor)
PMFC – Szolnoki MÁV FC 2-1 (1-0)
Gsz: Adamcsek (5. perc – 11-esből), Tihanyi (88.) ill. Novák Cs. (62. – 11-esből)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Grabant (Németh, 88.), Futó, Bartha (Tölgyesi, 58.), Hegedűs (Kónya, 46.) – Geiger (Tihanyi, 58.), Adamcsek (Bajner, 66.). Vezetőedző: Vas László

Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Szekszárdi (Irmes, 46.), Horgosi, Kovács, Tamás, Kotula – Rokszin (Bárdos, 72.), Kónya M., Tisza – Csirmaz, Novák. Vezetőedző: Csábi József.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

OLVASTA MÁR?

Toma Árpád rekordja szinte megdönthetetlen

Ma ünnepli 61. születésnapját a PMSC egykori legendás válogatott hátvédje, jelenlegi utánpótlás edzője. Nagy erény, ha egy labdarúgóról, középső védőként az terjed el, hogy megbízható. És itt ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram