Pont nélkül távoztunk az éllovastól

Nem tudtunk bravúrt elérni, 3-0-s vereségünkkel a Vasas FC vendégeként szakadt meg négymeccses veretlenségi szériánk.

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén újoncként a tabella 4. helyén álló labdarúgócsapatunk a listavezető, az idei szezonban az Illovszky Rudolf Stadionban csupán egy vereséget elszenvedő Vasas FC vendégeként lépett pályára. A 91. egymás elleni összecsapáson több hiányzó volt pécsi oldalon, a szakmai stáb sérülés vagy eltiltás miatt nem tudott számítani Sági Milánra, Bajner Bálintra, Szabó Zalánra, Bohata Ádámra, valamint Króner Martinra és Rácz Lászlóra sem. Hiányzó játékosainkról itt számoltunk be részletesebben.

A piros-kékek elleni találkozó számunkra nem kezdődött jól, hiszen az angyalföldeik első lehetőségükből váratlanul megszerezték a vezetést. A 3. percben Szatmári bal oldali szöglete szállt be a kapunk elé, amit Balajti 7 méterről továbbított a hálónk közepébe, 1-0. Mindez nem vette el a kedvünket, s nemsokkal ezután közel álltunk a gyors egyenlítéshez. A 7. minutumban Grabant jobb oldali beadás után Adamcsek fejelt kapura 6 méterről, Rados csak szemmel verte a labdát, ami azonban a felső lécről vágódott kifelé.

Nem sokkal ezután Grabant lőtt 19-ről, próbálkozása viszont elkerülte a hazaiak kapuját. A 12. percben kényszerű cserét hajtottunk végre, Hegedűs sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, helyére pedig 19 esztendős saját nevelésű középpályásunk, Keresztes állt be. A nehézségek és az egygólos hátrányunk ellenére méltó ellenfelei voltunk a Vasasnak, amely ellen kifejezetten jól játszottunk. Mindkét kapusnak komoly védéseket kellett bemutatniuk. A 28. percben Radó egy átvételt követően 17 méterről lőtt kapura, de Helesfay bravúrral védett.

Egy minutummal később Balajti kiszorított szögből az oldalhálónkba lőtt, majd pedig Futó jobb oldali nagy bedobását Németh fejelte kapura, de Rados hárított. Ezt követően egy bal oldali beívelést Geiger lőtt rá 7 méterről, de Rados bravúrral védett lábbal. A 33. percben Szatmári jobb oldali szögletét követően Silye közeli fejesét védte szenzációsan Helesfay. Az első félidő utolsó percében Balajti visszatett labdáját Szatmári közelről a bal oldalhálót talált el. A szünetre maradt az 1-0-s Vasas vezetés.

 

A fordulást követően az 54. percben ismét Helesfay mutatott be egy bravúros védést, aki Szatmári 18 méteres lövését tolta a kapu fölé. Az 56. minutumban Szatmári élesen belőtt lapos labdáját Helesfay kivetődve szedet fel az érkező Hinora elől. Az 59. percben Tölgyesi lőtt kapura 20 méterről, a labda az ötösön belül Adamcseket találta el, aki már nem tudta kapu felé irányítani a játékszert, ami így fölé szállt. A 61. minutumban a koronavírus-betegségből felépülő, illetve a visszatérési protokollt követve Óvári tért vissza ismét csapatunkba.

A 64. percben ismét hatalmas egyenlítési lehetőséget szalajtottunk el. Egy szabadrúgást Adamcsek ívelt remekül a házigazdák kapuja elé, a berobbanó Preklet senkitől sem zavartatva 6 méterről fejelhetett, de védőnk bólintása a bal kapufa mellett szállt el. Ezt egy gyors hazai támadás követett, amely végén Radó került helyzetbe, azonban lövése elakadt a kimozduló Helesfay lábaiban. A 66. percben Helesfay tizenhatos előtti kezezése miatt reklamáltak a piros-fekete mezes játékosok, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot.

A 69. minutumban sokadik alkalommal álltunk közel az egyenlítéshez, Óvári bal oldali szögletét követően kifelé jött a labda, amit a korábban csereként pályára lépő Tihanyi készített le Grabantnak, akinek 16 méteres lövését bravúrral védte Rados. Az utolsó tízpercre csapatunk kissé elfáradt, amelyet kihasználva növelni tudta előnyét a Vasas. A 80. minutumban Radó bal oldali keresztpasszát Vernes lépte át, amit így Szatmári kapott, aki pedig jobbról a jobb felsőbe tekert, Helesfay már hiába vetődött el jó irányba, nem érhette el, 2-0.

A 88. percben egy jobb oldali szöglet után Otigba fejelt 8 méterről a kapunkba, 3-0. A rendes játékidő utolsó percében Kovács passza után a szintén a kispadról lehetőséget kapó Birtalan közeli lövését védte bravúrral Helesfay, majd Silye ismétlését Katona blokkolta. A ráadásban Vernes 20 méteres szabadrúgása csattant a felső lécen. Sorozatban ötödik győzelmével a Vasas újabb lépést tett a feljutásért, míg csapatunk két győzelem és két döntetlen után pont nélkül távozott az éllovastól, megőrizve így is újoncként a tabellán elfoglalt 4. helyét.

Merkantil Bank Liga, 34. forduló
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilasi (Huszár, Mohos)
Vasas FC – PMFC 3-0 (1-0)
Gólszerző: Balajti (3.), Szatmári (78.), Otigba (88.)

Vasas FC: Rados – Szivacski, Otigba, Litauszki, Silye – Viczián (Kovács, 78.), Hidi – Hinora (Vernes, 78.), Szatmári (Pátkai, 85.), Radó (Szilágyi, 87.) – Balajti (Birtalan, 78.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

PMFC: Helesfay – Kónya, Preklet, Katona, Németh – Grabant, Futó, Tölgyesi (Bartha, 62.), Hegedűs M. (Keresztes, 12.; Óvári, 62.) – Adamcsek (Tihanyi, 68.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram