Marques-Airosa Patrik a PMFC játékosa!

A rutinos, de még mindig csak 26 éves több poszton is bevethető labdarúgó Budaörsről érkezik NB II-es csapatunkba.

Az 1995. május 6-án, angolai és magyar felmenőkkel rendelkező Marques-Airosa Patrik Budapesten született és egész utánpótláskorú pályafutását Újpesten töltötte. A lila-fehérek korosztályos ranglétráját végigjárva idővel felkerült a felnőtt csapathoz, amellyel a Magyar Kupában és a Ligakupában is pályára lépett. A 26 esztendős jobb és baloldalon, védekező és támadó szekcióban egyaránt bevethető játékos 2015 nyarától kezdve az NB II-ben szereplő Budaörs gárdáját erősítette, amelynek színeiben kellő rutint és játékpercet szerzett: hat szezon alatt 91 másodosztályú bajnokin, valamint 14 kupamérkőzésen lépett pályára.

Marques-Airosa Patrik a PMFC első nyári igazolása!

– Jó érzésekkel jöttem Pécsre, kellett már a változás. Nagyon örültem neki, amikor megkeresett a klub, hálás vagyok érte és mindent megteszek, hogy minél jobb szezont fussunk – árulta el a pályafutását a PMFC-ben folytató Marques-Airosa Patrik. – Ilyen nézőközönség előtt tényleg futballistának érezheti magát az ember. Nem sok együttes mondhatja el magáról az NB II-ben, hogy ekkora háttértámogatással rendelkezik. Várom már, hogy először pályára léphessek, mindenképpen plusz motivációt jelentenek a szurkolók. Védekezésben jobbhátvédként, támadásban főleg balszélsőként szeretek játszani – sorolta erősségeit első nyári igazolásunk.

– A felnőtt csapat futballfilozófiájához tartozó játékos profilba illeszkedő focistákat keresünk, és véleményünk szerint ebbe tartozik Marques is – nyilatkozta már Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója. – A pálya mindkét oldalán, akár védekezésben és támadásban egyaránt bevethető labdarúgóról beszélünk, akinek legnagyobb erőssége a sebességében rejlik, amiatt pedig már tavaly a látómezőnkben került és folyamatosan figyelemmel követtük a szereplését. A két Budaörs elleni meccsünkön jó teljesítményt nyújtott. Nem titok, a háttérben több játékossal folyik tárgyalás, Marques esetében a mai nappal mindenben megállapodtunk!

Névjegy: Marques-Airosa Patrik
Születésnap: 1995.05.06.
Születési hely: Budapest
Nemzetiség: Magyar
Magasság: 179 cm
Testsúly: 74 kg
Előző klubja: Budaörs

Marques-Airosa Patriknak nagyon sok sikert kívánunk a PMFC-ben!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram