4-0-ra győztük le a Mohács együttesét

Hegedűs Márk és Bohata Ádám góljaival, valamint a fiatal Keresztes Barna duplájával nyertünk az első nyári felkészülési mérkőzésen.

A Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonjára készülő NB II-es labdarúgócsapatunk a felmérésekkel együtt másfél hete kezdte meg a felkészülést. Együttesünk a kőkemény háromnapos csapatépítő és állóképesség fejlesztő edzőtáborból hazatérve szombaton az NB III-as újonc Mohácsi TE 1888 vendégeként lépett pályára első nyári felkészülési mérkőzése alkalmából. A Duna-partiak ellen akadtak ugyan hiányzóink, míg a fiatalok mellett régi-új játékosok is szerepeltek, így például Károly Bálint ismét pécsi színekben lépett pályára, míg a kapunkat bő hatvan percig a DVTK-tól próbajátékon szereplő Bukrán Erik védte.

A nagy melegben zajló edzőmeccset jól kezdtük, ráadásul a találkozó 11. percében megszereztük a vezetést, miután a Bartha László buktatásáért megítélt büntetőt Hegedűs Márk értékesítette a jobb alsóba, 0-1. Kicsivel később a mohácsi születésű Katona Levente kísérlete szállt el veszélyesen a hazaiak kapuja felett, míg Hegedűs Márk lövését Csobán Dominik védte lábbal. A 21. minutumban korábbi játékosunk, Schmidt Zsolt talált be, gólját azonban les miatt nem adták meg. Gyorsan érkezett a válaszunk, ám Szabó Zalán lövését kivédte a piros-fehérek hálóőre. A félidő vége előtt ellenben további kétszer sikerült eredményesnek lennünk.

A 35. percben Tihanyi Olivér löketét Csobán Dominik hárította, a kipattanó Keresztes Barna elé került, aki a 35. percben növelte az előnyünket, 0-2. Fiatal játékosunk a 39. minutumban ráadásul duplázni tudott, így 0-3-as előnnyel mehettünk pihenőre. A fordulást követően több helyen is változtattunk, ám fölényünk továbbra is megmaradt, amely szép akciókban is megmutatkozott, miközben a hazaiak nem találtak utat a kapunkig. Ellenben csapatunknak több lehetősége is adódott, Adamcsek Máté kapufát talált, míg a 69. percben Bohata Ádám állította be a 0-4-es végeredményt. Folytatás jövő szombaton az NB I-es Paksi FC vendégeként.

Szurkolóinknak ezúton is köszönjük, hogy ellátogattak és a helyszínről támogatták csapatunkat, a Mohácsi TE 1888 együttesének pedig további sérülésmentes és eredményes felkészülést kívánunk az NB III-as idényre!

Felkészülési mérkőzés
Mohács, Újvárosi Stadion, 100 néző. Vezette: Maml (Bizderi, Szkrajcsics)
Mohácsi TE 1888 – PMFC 0-4 (0-3)
Gsz.: Hegedűs (11. – büntetőből), Keresztes (35., 39.), Bohata (69.)

PMFC 1. félidő: Bukrán – Sági, Preklet, Katona, Varga – Keresztes, Bartha, Futó, Szabó, Hegedűs – Tihanyi.

PMFC 2. félidő: Bukrán (Vukman (62.) – Thán, Króner, Rácz, Katona – Károly, Tölgyesi, Geiger (Keresztes, 62.), Bohata, Bischoff – Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram