Portugáliát megjárt támadóval erősítettünk

A fiatal, ugyanakkor hazai és nemzetközi játéktapasztalattal rendelkező támadó kölcsönben érkezik az MTK-tól.

Negyedik nyári igazolásunk Bíró Bence, aki 1998. július 14-én látta meg a napvilágot Budapesten. A 22 esztendős támadó kiváló fővárosi utánpótlásműhelyekben nevelkedett, pályafutását a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémián kezdte, majd az MTK és Honvéd-MFA-nál eltöltött évek után 2014 nyarán ötéves szerződést aláírva a portugál Vitória Guimaraes csapatához került.

A kiváló fizikummal rendelkező, jobblábas támadó rendszeresen tagja volt a korosztályos válogatottaknak, az U21-es csapatban Michael Boris irányítása alatt debütált, de Gera Zoltán együttesében is szerzett mesterhármast. Portugál klubjában 11 meccsen 3-szor talált be az első szezonjában az ifik között, a következő idényben pedig már a B-csapattal készülhetett a center, ám már profiként.

Bíró Bence kölcsönben érkezik a PMFC-hez

A Segunda B-ben 2016. augusztus 6-án debütált a Santa Clara ellen. Első idényében 9 bajnokin jutott szóhoz. A 2017/18-as bajnokságban is a másodosztályú csapatban szerepelt, és 2018. február 17-én megszerezte első gólját is a csapatban. A fiatal támadó öt és fél év után 2020 januárjában hazatért az MTK-hoz, ahol azóta az NB II-ben 6, az NB I 2020/21-es idényben 16, míg a kupában összesen 10 meccsen játszott.

– Örülök, hogy Pécsen folytathatom a pályafutásomat. Az előző évem nem úgy sikerült az MTK-val, ahogy elterveztem, ezért is szerettem volna kölcsönbe kerülni. Láttam, hogy tavaly milyen meggyőzően szerepelt a PMFC. Annak ellenére, hogy csak kedden érkeztem, már túl vagyok az orvosi vizsgálatokon, aláírtam a szerződésemet is és várom a közös munkát. Gyönyörű a város, szóval jó helyre kerültem – mondta Bíró Bence.

Bíró Bence kölcsönbe érkezéséről Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója számolt be:

– Az átigazolási politikánk szerint többnyire olyan fiatal játékosokat keresünk, akik letették már a névjegyüket az NB II-ben és nagy potencia rejlik bennük. Bence a Guimaraesben is bizonyított, személyével a támadójátékunk erősödik. Vele kapcsolatban érdemes tudni, hogy kölcsönben érkezik hozzánk az MTK-tól, de amennyiben olyan teljesítményt nyújt, ami megfelelő a klubnak, úgy élhetünk egy opciós vételi joggal – árulta el Kulcsár Árpád.

Névjegy: Bíró Bence
Születésnap: 1998.07.14.
Születési hely: Budapest
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Támadó
Magasság: 187 cm
Testsúly: 85 kg
Előző klubja: MTK Budapest

Bíró Bencének sok sikert kívánunk piros-feketében!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram