Győzelem a Vasas vendégeként

Bíró, Adamcsek és Geiger góljával 3-1-re nyertük meg hatodik nyári felkészülési mérkőzésünket.

NB II-es labdarúgócsapatunk hatodik nyári felkészülési mérkőzését a tavalyi másodosztályú szezont a tabella 3. helyén záró Vasas FC vendégeként játszotta vasárnap délután zárt kapuk mögött az Illovszky Rudolf Stadionban. Mint ismert, Vas László vezette együttesünk augusztus 2-án, hétfőn 20:00 órakor hazai környezetben kezdi meg a 2021/22-es idényt, a bajnoki nyitányon a Szombathelyi Haladást fogadjuk a PMFC Stadionban.

Az angyalföldiek elleni utolsó edzőmeccsen tiszta fehérben, míg a házigazdák hagyományos piros-kék szerelésben léptek pályára. Az első perc végén Bartha szerzett magasan labdát, önzetlenül Bírónak passzolt tovább, akinek lövését azonban blokkolták a visszazáró hazai védők. Hatpernyi játékot követően kerültek helyzetbe a házigazdák, ekkor Balajti 10 méterről leadott löketét Rácz becsúszva blokkolta. A 18. percben Balajti lapos kísérletét fogta meg higgadtan Helesfay.

A 25. minutumban Sztojka 12-ről leadott lapos próbálkozását szedte fel Helesfay. A folytatás egyenlő erők küzdelmét hozta, míg a 34. percben Bíró kapott egy remek labdát a Vasas kapujának előterében, támadónk helyzetét azonban megfogta Jova. A 38. percben megszerezték a vezetést a piros-kékek, Balajti passzolt Radó elé, aki 13-ról szépen kilőtte a jobb felsőnket, 1-0. Alig két perccel később viszont már érkezett is a válaszunk, az elvetődő Jova mellett laposan Bíró talált a jobb alsóba, 1-1.

A második félidő legelején a szünetben becserélt Geigert buktatták szabálytalanul a Vasas tizenhatosának vonalánál. A büntető ugyan elmaradt, míg a kissé jobbról megítélt szabadrúgást Ivanovic tekerte remekül a bal felső irányába, ám Jova nagyot vetődve bravúrosan szögletre tolta ki a labdát. Az 52. percben egy szélről a hosszúra beívelt labdát közelről Szivacski lőtt el a hosszú alsó mellett, míg eközben a szintén a félidőben becserélt Bukrán elvetődve lezárta a szöget.

A 65. percben a tizenhatosra betörő, korábban csereként pályára lépő Marques-Airosát bukatták a hazaiak, a játékvezető pedig egyből a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest a szintén a beálló Adamcsek végezte el, cserként beállt támadónk lövése középen Jova alatt talált utat a hálóba, ezzel pedig átvettük a vezetést a jó nevekből álló Vasas ellen, 1-2. A 70. percben Tihanyi távoli szabadrúgása szállt veszélyesen a házigazdák kapuja felé, Jova azonban hárítani tudott.

A 85. percben Berecz távoli bombája szállt el nem sokkal a bal kapufánk mellett. Szinte fordulásból gyors ellentámadást vezettünk, a 86. minutumban Geiger szépen tört kapura balról, majd védőjét lerázva kissé éles szögből gyönyörűen kilőtte a hosszú alsót, beállítva ezzel az 1-3-as végeredményt. Az utolsó felkészülési mérkőzést követően legközelebb már tétmérkőzést játszik NB II-es labdarúgócsapatunk, augusztus 2-án a Szombathelyi Haladást fogadjuk a Merkantil Bank Liga 1. fordulójában.

Felkészülési mérkőzés
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, zárt kapus. Vezette: Czene-Joó (Apkó, Gyana)
Vasas FC – PMFC 1-3 (1-1)
Gsz.: Radó (38.), ill. Bíró (40.), Adamcsek (66. – büntetőből), Geiger (85.)

Vasas FC: Jova – Szivacski (Terbe, 79.), Szilágyi, Otigba, Silye – Berecz, Márkvárt, Hinora (Szalai, 61.), Sztojka (Pátkai, 46.) – Radó, Balajti (Bobál, 61.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

PMFC: Helesfay (Bukrán, 46.) – Sági, Króner, Rácz, Katona – Hegedűs (Marques-Airosa, 62.), Futó (Hursán, 72.), Bartha (Kövesdi, 72.), Ivanovic (Svedyuk, 72.) – Tihanyi (Geiger, 46.), Bíró (Adamcsek, 62.). Vezetőedző: Vas László.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram