Győzelemmel kezdtük a ”tavaszt”

Bíró korai góljával értékes három pontot hoztunk el a Szombathelyi Haladás otthonából.

A hideg decemberi időjárás ellenére a Merkantil Bank Liga tavaszi szezonjából előrehozott 20. fordulóját rendezték advent harmadik vasárnapján. Betegségek és sérülések miatt erősen megtizedelt NB II-es labdarúgócsapatunk az idei év utolsó bajnoki mérkőzése alkalmából a feljutásra jó eséllyel pályázó Szombathelyi Haladás vendégként lépett pályára. Hiányzóink ellenére jól kezdtük a Haladás Sportkomplexumban megrendezett találkozót, alig fél perc sem kellett az első gólhelyzethez, Katona beadását Bíró csúsztatta veszélyesen kapura, ám a rutinos Rózsa bravúros mozdulattal kitolta a labdát. Ezt követően is nyomás alatt tartottuk a fehér mezes szombathelyieket, míg fölényünk az 5. percben Bíró higgadt gólja révén a vezetés megszerzését eredményezte, 0-1.

A jó iramú és élvezetes folytatásban a házigazdák gyors ellentámadásokkal próbálkoztak zárkózni, Helesfaynak igazán csak a 20. minutumban akadt feladata, hálóőrünk Csilus lövésénél azonban jól zárta a szöget és kiütötte a játékszert. Egy perccel később a házigazdák egy kezezésnek látott eset miatt elmaradt büntetőt kértek számon Káprály játékvezetőn. Helyette a veszélyes helyről megítélt szabadrúgást sikerült elfejelnünk, majd Tóth jobb alsót megcélzó lapos átlövését Helesfay fogta meg. A 31. percben a házigazdák csapatkapitánya, Németh eresztett meg egy távoli lövést, amit kapusunk sikeresen hárított. A ráadásban ugyan Helesfay ismét nagy védést mutatott be, de így is a megérdemelt vezetés tudatával vonulhattunk félidőre.

A második félidőt változatlan összeállításban folytatták a csapatok, s a küzdelem jegyében folyt tovább a Haladás elleni évadzáró találkozó. A vasiak sokszor csak szabálytalanság árán tudták megállítani letámadásainkat, emiatt több szabadrúgást is végezhettük a hazaiak térfeléről. Az 59. percben Károly baloldali pontrúgását húzta le Rózsa. A 65. percben kényszerű okokból cseréltünk, Tihanyi helyére Svedyuk állt be. A 67. minutumban nem sokon múlott előnyünk megduplázása, Károly jobboldali szabadrúgása remekül szállt be a rövid irányába, a bevetődő Rácz fejese azonban elszállt a keresztléc felett. Ezt követően Kövesdi cseréjeként Tölgyesi érkezett a középpálya tengelyébe.

Tölgyesi a 71. percben – nem sokkal pályára lépése után – kissé jobbról rendíthetetlenül tört kapura két védő szorításában, ígéretes lövése végül Rózsa lábaiban akadt el. Tíz perccel a meccs vége előtt Bíró és Svedyuk kiszorított szögből próbálkozott, a szombathelyiek azonban blokkolni tudták a közeli erős lövéséket. A 83. percben a jobb oldalvonal közeléből elvégzett szabadrúgás nyomán szállt be a hazai kapu elé a labda, középen többen is érkeztek, végül Preklet fejes elment a bal kapufa mellett. A 90. percben Károly szögletét szabadították fel, majd Svedyuk bombázta vissza a labdát, ami nem sokkal tévesztett célt. Végül nagyot küzdve kitartottuk egygólos előnyünk, így igencsak értékes győzelemmel zártuk ezt a 2021-es bajnoki évet.

Merkantil Bank Liga, 20. forduló
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 743 néző. Vezette: Káprály (Horváth, Dr. Bede)
Szombathelyi Haladás – PMFC 0-1 (0-1)
Gsz.: Bíró (5.)

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh, Bosnjak (Devecseri, 57.) – Csilus, Holdampf, Kiss (Kállai, 80.), Szekér (Monori, 62.) – Tóth (Guzmics, 80.), Horváth (Doktorics, 80.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

PMFC: Helesfay – Marques, Preklet, Rácz, Katona – Tihanyi (Svedyuk, 65.), Dávid, Kövesdi (Tölgyesi, 69.), Geiger (Okorie, 89.), Károly – Bíró. Vezetőedző: Vas László.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram