A DVTK fiatal alapemberét szerződtettük

A két klub megállapodása értelmében Zsemlye Balázs kölcsönben érkezik NB II-es csapatunkhoz.

Második téli érkezőnk Zsemlye Balázs, aki 2002. május 4-én született Cegléden, s ott is kezdte labdarúgó pályafutását. Pest megyei nevelőegyesületének 12 évesen intett búcsút, elfogadva az Újpest hívását. A lila-fehérek utánpótlásában három évig pallérozódott, ahol felfigyeltek játékára és 2018-ban Diósgyőrbe csábították. A 190 centiméter magas középpályás a DVTK-nál fiatalon bemutatkozott az NB III-as tartalék gárdában, amelynek a 2020/21-es idényben alapembere volt.

A középpályás először tavaly nyáron került fel a miskolciak felnőtt csapatának edzésére, a felkészülést pedig már Kondás Elemér irányításával kezdte el. Ezt követően Zsemlye Balázs a diósgyőriek összes edzőmérkőzésén pályára lépett, a Békéscsaba ellen gólt is fejelt. A 19 esztendős labdarúgó profi szerződést írt alá a piros-fehéreknél, míg a Merkantil Bank Liga 2021/22-es őszi idényében szintén alapembernek számított Diósgyőrben, 15 bajnokin lépett pályára.

Zsemlye Balázs a PMFC második téli érkezője!

”Az elmúlt félév során nagyon sok tapasztalatot szereztem a DVTK-nál, ahol több korábbi élvonalbeli rutinnal rendelkező csapattárssal játszottam. A fejlődésem szempontjából nagyon jó időszak volt az őszi szezon. Igaz csak pár napja érkeztem Pécsre, de nagyon családias légkör fogadott a klubnál. Igyekszem hamar felvenni a ritmust, a középpálya tengelyében, 6-os és 8-as pozícióban tudok igazán teljesíteni. Szeretnék érmet szerezni a PMFC-vel” – mondta a kölcsönben érkező Zsemlye Balázs.

Második téli érkezőnk kapcsán klubunk sportszakmai igazgatója így nyilatkozott:

”Zsemlye Balázs személyében második téli igazolásunkat köszönthetjük, aki a DVTK-val való közös megállapodás értelmében további fejlődése érdekében érkezett hozzánk. Előzetesen a középpálya tengelyét szerettük volna megerősíteni, amellett, hogy az NB II-es csapat fiatalítását is szem előtt tartottuk. További változások a keretben lehet, hogy lesznek, de jelenleg konkrétum még nincs más játékossal kapcsolatban” – árulta el Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója.

Névjegy: Zsemlye Balázs
Születésnap: 2002.05.04.
Születési hely: Cegléd
Nemzetiség: Magyar
Poszt: középpályás
Mezszám: 8
Magasság: 190 cm
Testsúly: 85 kg
Előző klubja: DVTK

Zsemlye Balázsnak ezúton is sok sikert kívánunk a PMFC-ben!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram