Hivatalos közlemény

Vasárnap pályára lép NB II-es labdarúgócsapatunk a Szentlőrinc ellen a Stadion utcában.

Hivatalosan január 30-án veszi kezdetét a Merkantil Bank Liga 2021/22-es tavaszi szezonja. A vasárnap 13:00 órára kiírt PMFC – Szentlőrinc mérkőzés kapcsán klubunk vezetősége a Szentlőrinccel történt közös megállapodás értelmében halasztási kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsághoz, annak okán, hogy NB II-es labdarúgócsapatunk játékosai és stábtagjai közül többen az elmúlt hetekben elkapták a koronavírusos megbetegedést.

Mai határozata értelmében az MLSZ döntéshozói nem járultak hozzá a bajnoki találkozó elhalasztásához. Ez azt jelenti, hogy az eredeti időpontban, vagyis január 30-án, vasárnap 13:00 órakor fogadjuk itthon a Szentlőrinc gárdáját. Hétvégi vendégeinknek ismételten köszönjük a korrekt együttműködést, egyúttal várjuk őket a Stadion utcában, ahol remélhetőleg szépszámú baranyai nézősereg előtt láthatunk egy végletekig izgalmas szomszédvári bajnokit összecsapást.

A történtekkel kapcsolatban Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója nyilatkozott:

– Az őszi utolsó öt fordulóban a csapat fele Covid megbetegedés miatt kiesett, akkor az ismert szabályzat miatt nem kérvényeztük a mérkőzések elhalasztását, ugyanis december végéig, vagy a felkészülési időszak alatt kellett volna lejátszani az elmaradt mérkőzéseket. Ez utóbbit szakmaiatlannak ítéltük meg. Nem szerettük volna hasonlóan kezdeni a tavaszi szezont. Mindezek ellenére sajnos az idei szezonkezdet is sérülésekkel és Covid megbetegedésekkel indul. A kialakult helyzetben az orvosi stáb javasolta az első mérkőzés halasztását. Természetesen elfogadjuk az MLSZ döntését. Két stábtag és három játékos már visszaállhatott a munkába, de ők sem lesznek optimális állapotban, a vissza nem tért játékosok közül négyen biztosan nem állnak a szakmai stáb rendelkezésére a hétvégén, három játékosról pedig az egészségügyi stáb a megfelelő protokoll elvégzése után hoz döntést a következő napokban. A PMFC részéről az ügyet lezártnak tekintjük, lehetőségeinkhez mérten készülünk a bajnoki mérkőzésre és ezúton is köszönjük a Szentlőrinc hozzáállását – hangsúlyozta honlapunknak Kulcsár Árpád.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram