Nem sok hiányzott a pontszerzéshez

NB II-es labdarúgócsapatunk emberhátrányban 1-0-ra kapott ki az első helyre fellépő Vasas FC-től.

Hétközi fordulóval folytatta bajnoki szereplését NB II-es labdarúgócsapatunk, a Merkantil Bank Liga 27. játéknapján a bajnokaspiráns, a tabella 2. helyén álló Vasas FC-t fogadtuk a PMFC Stadionban. Szerda esti vendégeink tizenegy meccses veretlenségi szériával a hátuk mögött érkeztek Pécsre, ráadásul piros-kékeket külön tüzelhette, hogy az éllovas DVTK botlása miatt lehetőségük adódott az éllovas pozíció átvételére. Helyzetünket nem könnyítette, hogy Tihanyi és Kónya sérülés, míg Futó egy mecssre szóló eltiltása miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére.

Az angyalföldiek elleni hazai összecsapáson igazán szépszámú nézősereg előtt indítottuk útjára a labdát. A lüktető iramú találkozó első nagy lehetőség együttesünk előtt adódott. A 6. percben egy bedobás után nem tudtak felszabadítani a vizitálók, Sági tette vissza a labdát a tizenegyes pontonnál álló Prekletnek, aki félfordulatból lőtt, Jova viszont jó helyen volt és hatalmasat hárított. Alig egy perccel ezután Iyinbor mellett került gyanús körülmények között a földre Geigert az ötös sarkánál, ám a játékvezető nem a büntetőpontra mutatott, hanem továbbot intett.

A folytatásban is mezőnyfölényben játszottunk, jobbára a fővárosiak térfelén járattuk többet a labdát, így Jovának akadt feladata a kapuban. A 22. percben Nikitscher szerzett labdát a félpályánál, s egészen a tizenhatos bal széléig robogott. Jobbal középre tette a labdát, de Iyinbor szögeltre mentett, majd Adamcsek sarokrágása után Zsemlye lőtt jobbról, éles szögből fölé. A 37. minutumban Pátkai lövése lassult le egy közbelépő lábon, Helesfay pedig könnyedén leért a jobb alsóhoz. Ezzel szemben az iram a szünetig kitartott, 0-0-s döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A 48. percben Ihrig-Farkas adott be jobbszélről, a középen érkező Zimonyi elől Helesfay kapujából kifutva lábbal tisztázott nagyot. Az 50. minutumban Rácz buktatásáért végezhettünk jó helyről szabadrúgást, a labda mögé Adamcsek állt, aki 23-ról, balról rá is lőtte a pontrúgást, a középen álló Jova azonban hárítani tudott. Az őszi Fáy utcai odavágóhoz hasonlóan ezúttal is emberhátrányba kerültünk, az 55. percben szabálytalansága miatt Katonát állította ki piros lappal a játékvezető. Innentől aztán még nehezebb helyzetbe kerültünk a Vasassal szemben.

A kiállítás után előbb Radó lőtte fölé ziccerét a 60. percben, míg alig valamivel utána Pátkai távoli lövése találta telibe a bal kapufánkat. A 67. minutumban egy szép indítás után Radó találta szembe magát Helesfayval az ötösön belül, hálóőrünk azonban bevetődött bravúrosan védett. A ránk nehezedő nyomást a 68. percig bírtuk, ekkor Radó fordulatból kotorta be a labdát a jobb alsóba, 0-1. A középkezdést követően Zimonyi emelése szállt el a kapunk felett, míg később Iyinbor veszélyt jelentő lehetőségét Adamcsek az ötös magasságából vágta ki a mezőnybe.

A 87. percben a korábban csereként pályára lépő Hegedűs indult meg a vendégek térfelének közepén a labdával, a passz helyett azonban a lövést választotta, ám kísérlete elkerülte az angyalföldiek kapuját. Másfél perccel a rendes játékidő vége előtt a szintén csereként beálló Marques tűnt el fehér mezesek gyűrűjében a büntetőterületen belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Végül nem változott az eredmény, csapatunknak nem sok kellett a bravúrhoz, ám a vendégek kihasználva emberelőnyüket 1-0-ra nyertek, s ezáltal átvették a vezetést a tabella élén.

Merkantil Bank Liga, 27. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. Vezette: Molnár (Kulman, Máyer)
PMFC – Vasas FC 0-1 (0-0)
Gsz.: Radó (68.)
Piros lap: Katona (55.)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet – Sági, Nikitscher, Geiger (Marques, 62.), Zsemlye, Katona – Bíró (Garabant, 62.), Adamcsek (Hegedűs, 74.). Vezetőedző: Vas László.

Vasas FC: Jova – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye – Pátkai, Berecz, Márkvárt (Hidi, 90.) – Radó (Pekár, 87.), Zimonyi (Feczesin, 83.), Ihrig-Farkas (Hinora, 83.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram