3+1 érdekesség a szolnoki párharc kapcsán

Csapatunk jó emlékeket őrizhet a Tisza-parti együttes ellen, amelynek vezetőedzője korábban a Pécs színeiben is játszott.

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában vasárnap 17:00-tól a Szolnoki MÁV FC otthonában lép pályára felnőtt csapatunk. Az április 3-i összecsapással kapcsolatos szurkolói információkról itt olvashat bővebben. A találkozóra való ráhangolódáshoz három plusz egy érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

A két csapat tizenharmadik egymás elleni mérkőzése következik a másodosztályban, az eddigi találkozókon hét pécsi siker, három döntetlen és két szolnoki győzelem született. Az első kék-fehérek elleni bajnoki mérkőzésünkön 1976. őszén 4-0-ra nyertünk idegenben, az eddigi utolsón pedig tavaly októberben 1-0-s sikert értünk el a PMFC Stadionban. A párharc gólaránya 19:8 csapatunk javára, az egymás elleni bajnokijaink meccsenkénti gólátlaga 2,3.

2. Korábbi pécsi balszélső az ellenfél kispadján

A vasárnapi találkozón a hazaiak kispadján ülő Romanek Jánost Pécshez is szép emlékek köthetik: az 56 esztendős szakember 1996 és 1997 között volt csapatunk játékosa, és ebben az időszakban tizennyolc élvonalbeli bajnoki mérkőzésen erősített a PMFC-t és egy gólt szerzett az Újpest ellen. A korábbi magyar bajnok és kupadöntős balszélső tavaly december közepén Csábi Józseftől vette át a Szolnoki MÁV FC NB II-es gárdájának vezetőedzői feladatait.

3. A dátum: április 3.

A vasárnapi mérkőzés napján a XXI. században hét bajnoki mérkőzést játszottunk le eddig. 1955-ben a Pécsi Dózsa 4-3-ra legyőzte a Budapesti Vasas SK-t, 1966-ban a lila-fehér jogelődök 2-0-ra nyertek a Dunaújvárosi Kohász SE ellen, 1993-ban a Ferencvárosi TC aratott 1-0-s sikert a PMSC otthonában, az 1999-es Tiszakécske elleni találkozó után 2004-ben a Pápával játszott 1-1-et a PMFC, míg 2010-ben és 2011-ben is a Gyirmóttal csaptak össze a piros-feketék ezen a napon.

+1 70 éve született egykori hátvédünk

A Szolnok elleni idegenbeli találkozó napján ünnepli 70. születésnapját korábbi kiváló védőnk, Pál Gyula. A 1952-ben a Zala megyei Hottóban napvilágot látott egykori labdarúgónk az első osztályban a Komló mellett a PMSC-ben játszott. Pál Gyula 1977 és 1981 között 97 alkalommal lépett pályára pécsi színekben a legmagasabb osztályban. A piros-feketék között 2 találatot szerzett, emellett játszott az 1978-as Magyar Kupa-döntőn is. Unokája, Pál Barna jelenleg az U15-ös csapatunkat erősíti.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram