3+1 érdekesség az óbudai párharc kapcsán

A Merkantil Bank Liga 35. fordulójában vasárnap 17:00-tól a III. KER. TVE otthonában lép pályára felnőtt csapatunk. A május 1-jei összecsapással kapcsolatos szurkolói információkról itt olvashat bővebben. Az anyák napi találkozóra való ráhangolódáshoz az alábbiakban három plusz egy érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

A 6. egymás elleni bajnoki mérkőzésre készül a III. Kerület és a PMFC, az élvonalban korábban 2 alkalommal, míg a másodosztályban 3 találkozón csaptak össze a felek. Az eddigi mérleg 2 döntetlen és 3 győzelem az óbudaiak javára, a piros-feketék 4-szer, míg a kék-fehérek 8-szor találtak be az egymás elleni mérkőzéseken, ami meccsenkénti 2,4-es gólátlagot eredményez.

2. Egykori szövetségi kapitány az ellenfél kispadján

A újoncnak számító III. KER. TVE együttese Kemenes Szabolcs vezetésével vágott neki a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonjának. A trénertől április közepén elbúcsúztak, helyére a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitányát, Pintér Attilát nevezték ki. Az 55 éves szakember legutóbb az NB I-es Mezőkövesd csapatát irányította, óbudai megbízatása az idény végig szól.

3. A dátum: május 1.

A vasárnapi mérkőzés napján a XXI. században több bajnoki mérkőzést játszottunk le: 2010-ben a Tatabányával játszottunk 2-2-es döntetlent, 2004-ben Békéscsabán végeztünk 1-1-re, 1982-ben Győrben vendégeskedtünk (2-1), 1977-ben a Vácot fogadtuk (1-1), 1960-ban pedig a Szombathelyt vertük meg (2-1). Ennél is fontosabb, hogy Magyarországon május első vasárnapján ünnepeljük az anyák napját!

+1 Születésnaposaink

A III. KER. TVE elleni mérkőzés napján ünnepli 61. születésnapját dr. Papp Zsolt, klubunk csapatorvosa, aki emellett meghatározója a PMFC öregfiúk csapatának is. Rajta kívül szintén vasárnap tölti be 51. életévét Ulveczki Zoltán, egykori jobbszélsőnk 1991 és 1996 között 114 élvonalbeli mérkőzésen, illetve a Stuttgart elleni UEFA Kupa párharcon játszott pécsi színekben. Nevéhez 6 bajnoki gól fűződik.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram