Gólerős támadót igazoltunk

Klubunk mindenben megegyezett Harsányi Istvánnal, aki legutóbb a Szentlőrinc házi gólkirálya volt.

Tovább erősödik NB II-es labdarúgócsapatunk kerete, miután klubunk a mai nappal szerződtette a támadósorba Harsányi Istvánt. Harmadik nyári igazolásunk 1997. április 26-án született a kárpátaljai Tiszaújhelyen, az utánpótlásban több helyen is nevelkedett, míg 2015-ben Szentlőrincre került, ahol fiatalon alapemberévé vált az NB III Közép-csoportjában szereplő baranyai együttesnek.

Ezt követően a SZEOL SC, majd a Budafoki MTE színeiben az NB II-ben szerzett további rutint, 2018-ban aztán ismét visszatért Szentlőrincre. Góljainak számát tovább növelve csapata húzóemberévé lépett elő a harmadosztályban. A sikerek sem kerülték el, a piros-feketékkel ráadásul egy osztállyal feljebb léphetett. A 2020/21-es szezonban 34 bajnokin gólpasszai mellett 4 találatot jegyzett.

Harsányi István a PMFC-ben folytatja pályafutását Fénykép: pmfc.hu

Eközben már a csapatkapitányi karszalagot is viselte, tavalyi szezonja pedig kimagaslóan sikerült. A 25 esztendős támadó az előző NB II-es idényben csupán egyetlen bajnokit hagyott ki, s 11 találatával a Szentlőrinc házi gólkirálya volt. Ezek közül több is emlékezetesre sikeredett, legyen szó akár a Szeged elleni három pontot érő találatáról, vagy a Siófok elleni káprázatos, 60 méteres csodagóljáról.

– Szeretném megköszönni a Szentlőrincnek az elmúlt négy évet, nagyon jó volt közéjük tartozni, ám úgy éreztem, hogy eljött a váltás ideje – nyilatkozta harmadik nyári igazolásunk, aki eddigi pályafutása során 109 alkalommal játszott az NB II-ben. – Több megkeresésem is volt, de nagyon fontosnak tartottam, hogy a Pécsnél tárt karokkal vártak. Bizonyítani szeretnék, illetve gólpasszokkal, gólokkal segíteni a csapatot.

Harsányi Istvánt szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Harsányi István
Születésnap: 1997.04.26.
Születési hely: Tiszaújhely
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Támadó
Magasság: 178 cm
Testsúly: 70 kg
Előző klubja: Szentlőrinc

OLVASTA MÁR?

Toma Árpád rekordja szinte megdönthetetlen

Ma ünnepli 61. születésnapját a PMSC egykori legendás válogatott hátvédje, jelenlegi utánpótlás edzője. Nagy erény, ha egy labdarúgóról, középső védőként az terjed el, hogy megbízható. És itt ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram