Gólerős támadót igazoltunk

Klubunk mindenben megegyezett Harsányi Istvánnal, aki legutóbb a Szentlőrinc házi gólkirálya volt.

Tovább erősödik NB II-es labdarúgócsapatunk kerete, miután klubunk a mai nappal szerződtette a támadósorba Harsányi Istvánt. Harmadik nyári igazolásunk 1997. április 26-án született a kárpátaljai Tiszaújhelyen, az utánpótlásban több helyen is nevelkedett, míg 2015-ben Szentlőrincre került, ahol fiatalon alapemberévé vált az NB III Közép-csoportjában szereplő baranyai együttesnek.

Ezt követően a SZEOL SC, majd a Budafoki MTE színeiben az NB II-ben szerzett további rutint, 2018-ban aztán ismét visszatért Szentlőrincre. Góljainak számát tovább növelve csapata húzóemberévé lépett elő a harmadosztályban. A sikerek sem kerülték el, a piros-feketékkel ráadásul egy osztállyal feljebb léphetett. A 2020/21-es szezonban 34 bajnokin gólpasszai mellett 4 találatot jegyzett.

Harsányi István a PMFC-ben folytatja pályafutását Fénykép: pmfc.hu

Eközben már a csapatkapitányi karszalagot is viselte, tavalyi szezonja pedig kimagaslóan sikerült. A 25 esztendős támadó az előző NB II-es idényben csupán egyetlen bajnokit hagyott ki, s 11 találatával a Szentlőrinc házi gólkirálya volt. Ezek közül több is emlékezetesre sikeredett, legyen szó akár a Szeged elleni három pontot érő találatáról, vagy a Siófok elleni káprázatos, 60 méteres csodagóljáról.

– Szeretném megköszönni a Szentlőrincnek az elmúlt négy évet, nagyon jó volt közéjük tartozni, ám úgy éreztem, hogy eljött a váltás ideje – nyilatkozta harmadik nyári igazolásunk, aki eddigi pályafutása során 109 alkalommal játszott az NB II-ben. – Több megkeresésem is volt, de nagyon fontosnak tartottam, hogy a Pécsnél tárt karokkal vártak. Bizonyítani szeretnék, illetve gólpasszokkal, gólokkal segíteni a csapatot.

Harsányi Istvánt szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Harsányi István
Születésnap: 1997.04.26.
Születési hely: Tiszaújhely
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Támadó
Magasság: 178 cm
Testsúly: 70 kg
Előző klubja: Szentlőrinc

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram