Hajtós meccsen vagyunk túl

Felkészülési időszakunk negyedik edzőmeccsét a BFC Siófok vendégeként játszottuk.

NB II-es labdarúgócsapatunk szerdán a Balaton felé vette az irányt, ahol sorrendben negyedik nyári felkészülési találkozója alkalmával a másodosztály előző idényét a tabella 5. helyén záró BFC Siófok ellen lépett pályára. Tihanyi, Nikitscher, Katona és Hegedűs kisebb sérülés miatt nem utazott el a kerettel, míg a kezdőben kapott azonban helyet több új játékosunk, valamint két próbázó is.

Az iramot tekintve bajnokinak is beillő találkozó 17. percében megszerezte a vezetést a Siófoknak. Szakály végezhetett 18-ról baloldalról szabadrúgást, a labda a hálónk jobb felébe szállt, amiben Helesfay már csak beleérni tudott, 1-0. A 22. percben a másik oldalról Nyári is értékesített egy pontrúgást, ezzel megduplázva a Balaton-partiak előnyét, 2-0.. Nem sokkal ezt követően viszont sikerült szépítenünk.

A 37. percben Harsányi remekül felismerve a helyzetet 19-ről védhetetlenül a tekert a hazaiak hálójának jobb felébe, 2-1. A szünetig adódtak még lehetőséget, újabb gól azonban nem született. A fordulás után szinte teljesen új összeállításban folytattuk a mérkőzést, vezetőedzőnk mindenkinek megfelelő játéklehetőséget és ezzel együtt kellő meccsterhelést biztosított, ami a felkészülés jelen szakaszában az egyik legfontosabb.

Az elmúlt időszak kemény edzéseiből adódóan ezúttal hiányzott a frissesség és a pontosság a lábakból. A találkozót végül négy saját nevelésű utánpótláskorú labdarúgóval a pályán fejeztük be. A felkészülés a tervek szerint csütörtökön és pénteken egy-egy tréninggel folytatódik, míg július 16-án, szombaton 11:00 órakor a horvát harmadosztályú NK Belisce együttesével mérkőzünk meg az Idősebb Dárdai Pál Edzőközpontban.

Felkészülési mérkőzés
Siófok, Kiliti edzőpálya
BFC Siófok – PMFC 2-1 (2-1)
Gsz.: Szakály (17.), Nyári (22.), ill. Harsányi (37.)

PMFC 1. félidő: Helesfay – Terbe, Rácz, Szőr, Hadaró – Katona Cs., Futó – Kónya, Harsányi, Makrai – Tóth-Gábor. PMFC 2. félidő: Kovács – Svedyuk, Takács, Hadaró (Bachesz, 68.), Marques – Szőr (Bozóki, 75.), Terbe – Harsányi (Vas, 68.), Kövesdi, Grabant – Tóth-Gábor (Bukovics, 75.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

NB II-es labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Weitner Ádám értékelt a BFC Siófok elleni felkészülési mérkőzést követően:

A mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket, mert újabb képet kaptam a játékosokról. A Siófok frissebben és ötletesebben mozgott, majd a komfortzónánkból kilépve már jól játszottunk. Örülök, hogy a fiatalok is lehetőséghez jutottak, dolgozunk tovább.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram