Pakson zártuk az edzőmeccsek sorát

Utolsó nyári felkészülési találkozónkat az élvonalbeli Paksi FC vendégeként játszottuk le.

NB II-es labdarúgócsapatunk a jövő vasárnapi Békéscsaba 1912 Előre elleni hazai bajnoki nyitány előtt lejátszotta sorrendben hatodik, egyben utolsó nyári felkészülési találkozóját. Weitner Ádám vezette együttesünk – az ötnapos büki edzőtábor után – az élvonalbeli pontvadászatra készülő Paksi FC vendégeként lépett pályára szombat esti kezdéssel.

A rendkívüli hőségben megrendezett edzőmérkőzést kisebb sérülés miatt Futó, Kónya és Hegedűs hagyta ki, míg rajtuk kívül keretünkből mindenki más játékra jelentkezett a kiváló erőkből álló NB I-es zöld-fehérek ellen. Az első negyedórában a küzdelem dominált, mígnem Harsányi lövése okozott kisebb riadalmat, a labda azonban elkerülte Nagy kapuját.

Az ivószünet után Helesfaynak is akadt munkája, előbb egy sarokrúgást követően kellett kiöklöznie a játékszert, majd pedig hálóőrünk Varga tizenhatoson belüli próbálkozását hárította elvetődve. A csapatok harciassága nem hagyott alább, akadtak ugyan lehetőségek, de a szünetig egyik gárda sem tudta gólra váltani elképzelését.

A térfélcserét követően a rutinosabb hazaiak nagyobb elánnal támadtak ugyan, szervezett védekezésünkön azonban nem találtak rést. Eközben a tűző napsütést felváltotta a borult égbolt, időnként erőteljes széllökések és meglehetősen párás levegő. A 74. percben megszerezte a vezetést a Paks, miután Bőle labdája talált utat a hálónk jobb oldalába.

Két minutummal később egy ellenünk elkövetett szabálytalanságot nem fújt le a játékvezető, Haraszti pedig a tizenhatosra betörve nem hibázott. A szépítés érdekében igyekeztünk mindent megtenni a hajrában, ami ezúttal nem sikerült. A Paksi FC-nek köszönjük a vendéglátást, egyúttal sikeres szereplést kívánunk a 2022/23-as szezonhoz!

Felkészülési mérkőzés
Paks, Paksi FC Stadion
Paksi FC – PMFC 2-0 (0-0)
Gsz.: Bőle (74.), Haraszti (76.)

Paksi FC: Nagy – Vas G. (Heisler, 64.), Kinyik, Kádár, Szabó J. – Windecker, Balogh – Bőle, Haraszti, Szabó T. – Varga. Vezetőedző: Waltner Róbert.

PMFC: Helesfay – Mayer (Svedyuk, 79.), Rácz, Katona L., Hadaró (Marques, 79.) – Terbe, Nikitscher – Grabant (Kövesdi, 80.), Makrai (Tihanyi, 46.), Harsányi – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

A találkozóról készült képgalériát ITT tekintheti meg!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram