Rutinos középpályással erősítettünk

A jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkező Kesztyűs Barna kölcsönben érkezik Paksról.

Örömmel jelentjük be tizedik nyári érkezőnket: a PMFC és a Paksi FC vezetőségének megállapodása értelmében Kesztyűs Barna a 2022/23-as szezonban NB II-es labdarúgócsapatunk kölcsönjátékosa lesz. A 28 esztendős középpályás Pakson kezdte pályafutását, ahol hamar bemutatkozott a felnőttek között.

A zöld-fehéreket több szezonon keresztül erősítette az élvonalban, majd a 2017/18-as idényben a Nyíregyháza Spartacus FC kölcsönjátékosa volt, 2018 őszét pedig Budaörsön töltötte, az ott nyújtott teljesítményét látva pedig visszahívták Paksra. Nevelőegyesületéből 2019 nyarán az NB I-ben szereplő Budapest Honvédhoz került.

A kispesti gárdában két idényen át játszott, ez idő alatt tagja volt Magyar Kupát megnyerő csapatnak, társaival egy emlékezetes döntőben győztesként zárt a Puskás Arénában a 2019/20-as kiírás végén. Emellett szerepelt a nemzetközi porondon a litván Zalgiris, a román Craiova, a finn Inter Turku, valamint a svéd Malmö elleni Európa Liga találkozókon.

A Paksi FC tavaly nyáron visszavásárolta a játékost, aki az előző szezonban a tolnaiak színeiben futballozott az OTP Bank Ligában. Kesztyűs Barna leigazolása komoly erősítést jelent, hiszen a középpálya tengelyében bevethető labdarúgó jelentős rutinnal rendelkezik és nem kevesebb, mint 103 élvonalbeli mérkőzés szerepel a neve mellett.

Kesztyűs Barna a PMFC tizedik nyári érkezője

– Körülbelül két hete keresett meg a PMFC és örültem az érdeklődésnek. Nagyon tetszett a szakmai stáb elképzelése – nyilatkozta Kesztyűs Barna. – Fontos tényező volt számomra, hogy gyönyörű a város és a szurkolók is nagyon szeretik a labdarúgást. Csapatban gondolkozom, szeretném, ha minél előrébb végeznénk a bajnokságban.

Érdekesség, hogy klubunk történetében nem ő az első, aki Kesztyűs névvel szerepel. Szurkolóink bizonyára emlékeznek rá, hogy a 2018/19-es NB III-as idényben a PMFC-ben játszott Kesztyűs Máté, aki nem mellékesen új érkezőnk, Barna öccse. Az idősebbik Kesztyűs-fivért az előttünk álló bajnokságban a 18-as mezszámban láthatjuk.

Kesztyűs Barnát szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Kesztyűs Barna
Születésnap: 1993. 09. 04.
Születési hely: Pécs
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Középpályás
Magasság: 173 cm
Testsúly: 68 kg
Előző klubja: Paksi FC

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram