Tornagyőzelem hibátlan mérleggel

U17-es csapatunk veretlenül és kapott gól nélkül nyerte meg az I. PMFC Leány Nemzetközi Tornát.

Leány akadémiánk négy csapatos nemzetközi felkészülési tornát szervezett, amelyre elfogadta meghívásunkat a Bence Ferenc Labdarúgó Akadémia, a MOL Fehérvár FC és a román ACS Dream Team Bukarest U17-es leány korosztályos együttese. Az egész napos esemény helyszínéül az Idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpont szolgált, ahol már kedd reggel elkezdődtek a 45 perces mérkőzések, majd a közös ebéd elfogyasztása után egészen délutánig folytatódtak a látványos és izgalmas egymás elleni küzdelmek.

Bolboaca Augustin vezette U17-eseink a Bukarest elleni 2-0-s siket követően a Kaposvárt 4-0-ra győzték le, míg utolsó mérkőzésükön gólfesztivált rendezve 10-0-ra ütötték ki a Székesfehérvárt. Ezzel akadémiai gárdánk veretlenül, ráadásul kapott gól nélkül nyerte meg az I. PMFC Leány Nemzetközi Tornát. Az aranyérem mellé további két egyéni díjat is itthon tartottunk, Bódis Lili a gólkirályi címet, Szűcs Bernadett pedig a legjobb kapusnak járó elismerést zsebelte be. A torna vendége és egyben díjátadója volt Kiss László, az MLSZ női szakágvezetője.

– Először is szeretném megköszönni a klubnak a kitűnő szervezést, valamint a vendégcsapatoknak, akik megtiszteltek minket a jelenlétükkel – kezdte Bolboaca Augustin, edző. – A stábnak és a csapatomnak pedig külön gratuláció és köszönetet jár a mutatott játék és az elért eredmények miatt. Három mérkőzésen 16 gólt szereztünk és egyet sem kaptunk. Tovább dolgozunk és készülünk a hamarosan kezdődő bajnoki szezonra. Szeretnénk minél sikeresebben szerepelni, hogy méltó módon tudjuk képviselni a PMFC-t és a dél-dunántúli régiót.

Arató Zsombor, a PMFC női szakosztályvezetője, egyben a torna főszervezője elégedetten értékelt:

– Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg az I. PMFC Leány Nemzetközi Tornát négy csapat részvételével. Elsődleges célunk volt, hogy a felkészülést színesebbé tegyük a lányoknak, valamint tovább ápoljuk a bukaresti csapattal a partneri kapcsolatunkat. Edzőkollegáimmal közös értékelés alapján úgy gondoljuk, hogy a torna minden tekintetben elérte az előre kitűzött célját, bízom benne, hogy egyúttal a csapatoknak is jól szolgálta a bajnoki rajtra történő felkészülést. Mindenkinek köszönjük a részvételt és persze gratulálok U17-es lányainknak.

I. PMFC Leány Nemzetközi Torna

Eredményeink:
ACS Dream Team Bukarest – PMFC 0-2
Gólszerző: Bódis Lili (2)

Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia – PMFC 0-4
Gólszerzők: Krisztián Petra (1), Máté Nóra (1), Turi Bori (1), Bódis Lili (1)

PMFC – MOL Fehérvár FC 10-0
Gólszerzők: Krisztián Petra (3), Turi Bori (2), Bódis Lili (2), Kőmíves Amira (3)

Végeredmény:
1. helyezett: PMFC – veretlenül, 3/3 győzelem
2. helyezett: ACS Dream Team Bukarest – 1 vereséggel és 2 győzelemmel
3. helyezett: Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia – 2 vereséggel és 1 győzelemmel
4. helyezett: MOL Fehérvár FC – 3 vereséggel

Gólkirály: Bódis Lili (PMFC) – 5 góllal
Legjobb kapus: Szűcs Bernadett (PMFC)
Legjobb játékos: Bogos Violeta (ACS Dream Team Bukarest)

Gratulálunk lányok! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram