Értékes pontot hoztunk el Budafokról

NB II-es labdarúgócsapatunk 2-2-es döntetlent játszott idénybeli első idegenbeli bajnokiján.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonjának 2. fordulójában a Budafoki MTE otthonába látogatott. Mint ismert, együttesünk a bajnokság nyitányán hazai környezetben győzte le 1-0-ra a Békéscsaba 1912 Előre gárdáját, ezzel szemben a budafokiak 3-0-s vereséget szenvedtek Ajkán. Idénybeli első idegenbeli találkozónkon Weitner Ádám nem változtatott a kezdőcsapaton, így vezetőedzőnk a következő összeállításban küldte pályára a PMFC-t: Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Terbe, Nikitscher – Makrai, Kesztyús, Harsányi – Tóth-Gábor. A cserék között sérülés miatt ezúttal sem kapott helyet Tihanyi, Hegedűs és Grabant, akik visszatérése még várat magára.

A vasárnap esti találkozót a piros-feketében pályára lépő fővárosiak kezdték, míg csapatunk új, idegenbeli fehér Adidas mezében és piros nadrágjában játszott. A lelkes publikum közreműködésével remek hangulatban zajlott a találkozó, s a fülledt nyári idő ellenére az iramra sem lehetett panasz. A 9. percben Harsányi lágyan belöbbölt szabadrúgásával Makrai tört le az ötös vonalában az alapvonal irányába, ahonnét élesen adott középre, de Gundel-Takács felszedte a labdát. A 12. percben azonban megszereztük a vezetést, egy gyögletet követően nem tudtak felszabadítani a hazaiak, az előző fordulóban győztes gólt szerző Tóth-Gábor lövése pedig Margiticsról megpattanva utat talált a hazai kapuba, 0-1.

Örömünk sajnos nem tartott sokáig, a 15. percben Kovács baloldali szabadrúgását Fótyik közelről csúszatta meg fejjel, s Helesfay hiába nyúlt nagyot a gólvonalon, nem tudta kiütni a labdát, ami a hálónk bal felébe pördült, 1-1. Alig négy minutummal ezután egy balról lehulló labda Hadarót talált meg a bal kapufa előtt, ám védője szorításában nem tudta értékesíteni a helyzetet. Alaposan bekezdtek tehát a felek, a 22. percben nem sokon múlott a gólszerzés, Harsányi tört be az ötösre, a játékosok sűrűjéből azonban feltudta szedni a játékszert a házigazdák hálóőre. Az ivószünet előtt a 24. percben Sós szabadrúgására Horgosi érkezett, aki 10 méterről szerencsénkre, csak a bal oldalhálóba pörgetett.

A rövid pihenőt követően Horváth majd Csonka kísérlete okozott kisebb riadalmat, szerencsére mindkét lövést rosszul vitelezte ki elkövetője. A 33. percben aztán egy kifejelt labdát Horváth vett le az ötös vonalának közelében, ám ballábas kísérletet mellé csavarodott. Válaszként egy szépen végigvezetetett ellentámadás befejezéseként Harsányi lapos lövése szállt el keresztbe a budafoki kapu előtt. A 37. minutumban Hadaró bedobását Rácz fejelte kapura, ám Gundel-Takács letudta húzni a labdát. Kimaradt helyzeteink után fordítottak a vendéglátók, a 41. percbe lépve Vaszkicsku bedobása Horgosi elé pattant egy védőről, aki 4 méterről a kapunkba kotorta a labdát, ezzel módosult az állás 2-1-re.

A szünetben egyik oldalon sem volt csere, változatlan összetételben folytatódhatott a mérkőzés második félideje, amely az első negyvenöt perchez hasonlóan küzdelmes, ugyanakkor élvezetes játékot hozott. A 49. percben Mayer jobboldali beadását kellett lehúznia Gundel-Takácsnak, aki az erősen belőtt labdát a gólvonal közvetlen közelében tudta megszelídíteni, Tóth-Gábor elől tisztázva. Az 58. percben aztán egyenlítettünk: Harsányi kapott jó labdát a 16-oson belül, szép csellel átjátszotta magát Fótyikon, majd estében, 6 méterről a kapuba rúgta a labdát. Nyáron érkezett támadó játékosunk egyúttal első bajnoki gólját szerzete meg a PMFC színeiben, 2-2.

Ismét nyílttá vált a találkozó, amelynek 66. percben Tóth-Gábor kapott remek labdát, aki azonban 15 méterről laposan elgurította a játékszert a hazai kapu előtt keresztbe. Kisvártatva Harsányi szánta el magát a lövésre, amit a budafokiak kapusa a gólvonalon fogott meg. Az utolsó negyedórába lépve Csiszmadia Csabának már nem maradt cseréje, míg Weitner Ádám előbb Kónyát majd Futót küldte pályára. A hajrában mindkét együttes nagy erőket mozgósított a győzelem érdekében, a 87. percben Kónya passzából Terbe tekerése szállt el alig valamivel a felsőléc felett. A hosszabbításban a Budafok is betalálhatott volna, ám maradt a pontosztozkodás. Folytatás augusztus 14-én a Mosonmagyaróvár ellen!

Merkantil Bank Liga 2. forduló
Budapest, BMTE Sporttelep, 400 néző. Vezette: Görög (Bede, Rózsa)
Budafoki MTE – PMFC 2-2 (2-1)
Gsz.: Fótyik (15.), Horgosi (41.) ill Margitics (öngól – 12.), Harsányi (58.)

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Horváth (Kalmár, 64.), Fótyik, Vaszicsku, Horgosi – Csonka, Adorján, Kovács (Németh, 72.), Margitics (Takács, 72.) – Sós (varha, 64.), Tischler (Beke, 64.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

PMFC: Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Terbe, Nikitscher (Futó, 84.) – Makrai (Kónya, 74.), Kesztyűs, Harsányi – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram