Itthon őriztük meg veretlenségünket

Több helyzetünk adódott, sőt még kapufánk is volt a Nyíregyháza ellen.

NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap a Nyíregyháza Spartacus FC együttesét látta vendégül a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában. Weitner Ádám vezette együttesünk három győzelemmel és három döntetlennel várta a piros-kékek elleni hazai találkozót. Vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles, Kesztyűs – Kocsis, Nikitscher, Harsányi – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára csapatunkat. Sérülés miatt hiányzott Futó és Terbe, előbbi a DVTK elleni találkozón szenvedett külső térdszalag szakadást, míg utóbbi kulcscsont ficam miatt nem áll a szakmai stáb rendelkezésére.

A mérkőzés előtt hivatalos keretek között a kezdőkörben búcsúztattuk el a nyugdíjba vonuló Koller Viktort, aki korábban hátvédként közel 400 tétmérkőzésen viselte a Pécsi Dózsa és a PMSC mezét, míg az utóbbi bő egy évtizedben klubunk kollégiumában segédkezett nevelő tanárként. Áldozatos és példaértékű munkájáért elismerésül egy díszoklevelet vehetett át Győri János ügyvezető igazgatótól és Kulcsár Árpád utánpótlás szakmai igazgatótól. Az ünnepélyes ceremóniát követően egykori legendánk hatalmas tapsvihar és ováció közepette a bajnoki összecsapás előtti kezdőrúgást is elvégezte.

A nagyszámban kilátogató drukkereknek és a kapuk mögötti két szurkolótábornak köszönhetően kiváló hangulatban zajlott a találkozó, melynek első tíz percében fölényt alakítottunk ki. A 11. minutumban Harsányi a baloldali szögletzászló környékéről levégzett szabadrúgása veszélyesen szállt a kapu elé, amit sikerült ugyan megcsúsztatni, ám gól nem született a lehetőségből. Kicsivel utána egy szép támadás végén Hadaró a tizenhatos baloldali csücskének közeléből adta be a labdát, ami kissé magas volt Tóth-Gábornak, aki nem tudta kellőképpen kapura fejelni a játékszert.

Ezt követően sem hagytuk fellélegezni a jó erőkből álló vendégeket, miközben küzdelmessé vált a játék, majd a 28. percben a fehér mezesek közül Adamcsek 30-ról középről vállalt el egy lövést, ami Helesfaynak nem okozott gondot. A 32. percben Tóth-Gábor kapott remek labdát a tizenhatos előtt, 14-ről a jobb alsóba tartó lövését azonban Nagy szögletre kitolva mentette bravúrosan. Öt perccel az első félidő rendes játékideje előtt Nikitscher ígéretesnek tűnő löketét blokkolták a vizitálók, majd Rácz bólintása szállt a nyíregyházi kapu mellé. A 43. percben Harsányi adott be balról, középen Tóth-Gábor épphogy nem érte el a labdát.

Nem született gól az első félidőben, így 0-0-s állással folytatódhatott a nyírségiek el találkozónk. A szünetben Helesfay Tibor végezte el a második félidei ünnepélyes kezdőrúgását, amelyet családjától kapott ajándékba 63. születésnapja alkalmából. Az 52. percben Adamcsek csúszott rá hátulról Kocsis lábára, korábbi játékosunk azonban sárga lappal megúszta a szabálytalan megmozdulást. A 62. minutumban Harsányi adott be egy szögletet balról, miközben az ötösön belül Katonát vitte földre egy vendégjátékos, Móri játékvezető azonban nem látta szabálytalannak a büntetőgyanús esetet.

A láthatóan döntetlenre játszó vizitálók védelmét nehéz volt feltörni, ám mindent beleadva így is megvoltak a lehetőségek. A 76. percben egy hajszállal csúsztunk csak le a vezetés megszerzéséről. Harsányi passzát Tóth-Gábor továbbította az üresen maradt vendégkapu irányába, ám egy önfeláldozó védő bevetődve hatalmasat tudott menteni. Alig valamivel utána ismét óriási gólhelyzetünk adódott: Hadaró beadásából Tóth-Gábor a jobb kapufára fejelte a labdát, míg a kipattanót Harsányi vágta fölé. A 84. percben a korábban csereként beálló Hegedűs beadását Nagy húzta le a hosszúnál egyedül érkező Harsányi elől.

A kezdőben helyet kapó Szeles mellett a mérkőzés hajrában ismét újoncot avattunk, mégpedig a 19 esztendős új igazolásunknak számító Gera személyében. Bár a mérkőzésen többet tettünk a győzelem megszerzése érdekében, ezúttal megosztoztunk a pontokon, ugyanakkor NB II-es labdarúgócsapatunk így is megőrizte veretlenségét. Három győzelemmel és négy döntetlennel továbbra is előkelő helyen állunk a tabellán. Folytatás szeptember 11-én, vasárnap 17:00 órakor az ETO FC Győr otthonában.

Merkantil Bank Liga, 7. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1800 néző. Vezette: Móri (Dr. Bede, Bertalan)
PMFC – Nyíregyháza Spartacus FC 0-0
Sárga lap: Kesztyűs (90.), ill. Adamcsek (52.), Kovács (81.), Csősz (89.)

PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 86.), Rácz, Katona, Hadaró – Szeles, Kesztyűs – Kocsis (Svedyuk, 86.), Nikitscher (Hegedűs, 72.), Harsányi (Kónya, 90.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Nyíregyháza Spartacus FC: Nagy – Baki, Papucsek, Gengeliczki – Farkas (pataki, 64.), Márkus, Sigér (Csősz, 78.), Vass (Novák, 22.), Jánvári – Adamcsek (Kovács, 78.), Gresó (Szokol, 65.). Vezetőedző: Huszák Géza. .Vezetőedző: Huszák Géza.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

OLVASTA MÁR?

Nagyarányú győzelmek az utánpótlásban

Az elmúlt hétvégén sokgólos sikereket értek el korosztályos csapataink a bajnokságban – KÉPGALÉRIÁVAL. U17-es bajnokság, B-csoport, 5. forduló PMFC – MOL Fehérvár FC 5-1 (2-1) ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram