Élre álltunk a bajnokságban!

Veretlenül a 2. helyen álló NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában a hazai pályán idén remeklő, 13. pozíciót birtokló BFC Siófok vendégeként lépett pályára. Jó előjelekkel várhattuk a szerda esti bajnokit, hiszen a pontazonossággal az éllovas pozícióban tanyázó MTK vereséget szenvedett, így már egy esetleges döntetlen is helycserét jelentett a tabellán. Vezetőedzőnk két helyen változatott a legutóbbi kezdőn, ezúttal a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs, Gera – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára gárdánkat. Helyzetünket nem könnyítette, hogy a szakmai stáb nem számíthatott hat sérüléssel bajlódó játékosra. Futó külső térdszalag szakadás, Hegedűs, Kónya és Harsányi részleges combizom szakadás, Kovács enyhe agyrázkódás, míg Mayer sárga lapos eltiltása miatt nem állt rendelkezésre.

Az idegenbeli összecsapáson házi gólkirályunk, Tóth-Gábor indította útjára a labdát. A 7. percben Gera egy látványos cselt követőn balról ívelte be a labdát a tizenhatoson belül kapura törő Tóth-Gábor elé, akit azonban Varga a mezénél fogva rántott le a büntetőterületen belül, de Sipos játékvezető nem látta szabálytalannak az esetet. A 14. percben 25-ről, kapuval szemből végezhettünk szabadrúgást, Kesztyűs lövése a keresztléc felett elszállva hagyta el a játékteret. Alig három minutummal később egy felpattanó labdát Rácz fejelhetett viszonylag szabadon kapura az ötös magasságából, de a középen helyezkedő Hutvágner hárítani tudott. A 24. minutumban ismét közel kerültünk a vezetés megszerzéséhez. Svedjuk közel 30-ról vette célba a házigazdák kapuját, életerős és a jobb felsőbe tartó lövését a siófokiak hálóőre nagyot nyújtózva tudta csak szögletre tisztázni.

A 35. percben megélénkült a hazai publikum, miután Nikházi távoli átlövésből tette próbára Helesfayt, aki azonban magabiztosan megfogta a középre csapódó labdát. A kapuskirúgást követően egy szabálytalanság miatt még jobb helyről készülhettünk szabadrúgáshoz, 36. percben a hazaiak tizenhatosának körívéről ezúttal Hadaró tűzte kapura a játékszert, ami veszélyesen szállt el egy fél méterrel a felsőkapufa felett. A 43. percbe Gera balról a rövid felé ívelt be egy szögletet, amit Katona csúsztatott meg, ám a labda a háló tetején landolt. A 45. percben a jól kontrázó sárga-kékek közül Horváth került helyzetbe, ám lövését az elvetődő Helesfay bravúrosan védte, majd a kipattanót Katona tisztázta. Így annak ellenére, hogy az első félidő során szinte végig fölényben voltunk, és több nagy helyzetünk adódott, végül 0-0-s döntetlennel vonulhattunk szünetre.

A fordulást követően változatlan összeállításban folytattuk. A második játékrész első perceiben a házigazdák voltak aktívabbak. A 47. percben egy szöglet után kivágott labdát a kölcsönben Siófokon szereplő Makrai tett középre a jobb oldalról, ám az érkező Nikházi 7 méterről a kapu bal oldala mellé fejelt. Az 50. percben egy labdaszerzést követően Kocsis került gólszerzési helyzetbe, míg középpályásunk 16-ról, középről nem sokkal lőtt a léc fölé. A 62. percben újfent közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, Kocsis gólba tartó szabadrúgását azonban óriási bravúrral tolta ki a Balaton-partiak kapusa. Kisvártatva megint veszélyeztettünk. A 65. minutumban Gera balról, kiszorított szögből leadott lapos lövése ment el a jobb alsó mellett, míg utána Kocsis közeli fejese sikeredett pontatlanul. A 74. percben a sérülésből visszatérő Terbe lépett pályára csereként.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Hutvágnerben akadt el Tóth-Gábor középre tartó lapos lövése, miként a 83. minutumba Gera kísérletét semlegesítette a hazaiak hálóőre. A 88. percben újoncot avattunk, Gera helyett debütált az NB II-ben 17 esztendős saját nevelésű játékosunk, Vas, aki a közelmúltban aláírta élete első profi szerződését is a PMFC-nél. A mérkőzés hajrára is tartogatott izgalmakat, de Major lépett ki nagy helyzetbe, de Helesfay jól zárta a szöget. Végül nem esett gól, mindez azt jelentette, hogy a BFC Siófok megőrizte hazai formáját, míg együttesünk a 10. forduló után is egyedüli veretlennek mondhatja magát, ráadásul idegenben elért döntetlenünkkel átvettük a vezetést a bajnokságban. Folytatás vasárnap 17:00 órakor a Soroksár SC elleni hazai találkozón, amelyen tehát a másodosztályú bajnokság első helyéről várhatunk!

Merkantil Bank Liga, 10. forduló
Siófok, Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Sipos (Szalai, Ring)
BFC Siófok – PMFC 0-0 (0-0)

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Varjas, Debreceni, Varga – Nikházi (Szakály, 72.), Krausz – Makrai (Nyári, 54.), Eördögh (Major, 85.), Balogh (Girsik,72.) – Horváth (Farkas, 72.). Vezetőedző: Domján Attila.

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher (Terbe, 73.), Kesztyűs, Gera (Vas, 88.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram