Ellenfél-lesen: Szeged-Csanád GA.

Hétfőn este 20:00 órától fogadjuk a dobogós Szegedet a PMFC Stadionban.

Hétfő este hamisítatlan rangadóval zárul a Merkantil Bank Liga 14. fordulója a PMFC Stadionban, ahol a listavezető helyen álló NB II-es labdarúgócsapatunk a dobogós Szeged-Csanád Grosics Akadémia gárdáját látja vendégül. Az összecsapásra október 31-én, 20:00 órától kerül sor, a hosszú hétvége és a másnapi munkaszüneti nap miatt nem is lehet jobb alkalom a mérkőzés megtekintésére. Számítunk szurkolóink támogatására, nyújtsuk tovább együtt veretlenségi sorozatunkat!

A Pécs-Szeged párharc hosszú múltra tekint vissza, a jogelődöket is figyelembe véve a felek 1956 és 2022 között 40 első osztályú, 6 másodosztályú, illetve 2 NB III-as találkozót játszottak le. Az összesített mérleget tekintve 20 baranyai győzelem mellett 13 döntetlen született, míg 15 összecsapás szegedi sikerrel ért véget. A piros-feketék (korábban lila-fehérek) 59, míg a kék-feketék 50 találatot jegyeztek fel az egymás elleni bajnoki meccsek során.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia már a tavalyi szezonban is harcban volt a feljutásért, a Tisza-partiak végül az előkelő 4. helyen zártak. Idén májusban edzőváltás történt a kék-feketéknél, az idényközben a DVTK-hoz távozó Dragan Vukmir helyét a kispadon Alekszandar Sztevanovics vette át, aki korábban szakmai tanácsadóként segítette a klubot. A 48 éves szerb szakember munkáját Bekim Kapic, Androrka Péter, Mészáros Márk edzők és Bagdi Ferenc kapusedző segíti.

A keretük nyáron tovább erősödött, érkezett: Zoran Beronja (Vozdovac), Bíró Bence (MTK), Bojtos Tamás (Tiszafüred), Gera Norbert (Budapest Honvéd), Kovács Gergő, Kundrák Norbert,Pintér Ádám, Sipos Szabolcs (DVSC), Könczey Márk (FTC II), Micsinai Miklós (BMTE), Rédling Kevin (Mezőkövesd), Szakály Dénes (MTK), Szatmári Lóránd, Tóth Bence, Szilágyi Zoltán (Vasas), Tóth Péter (Kozármisleny), Vaits Marcell (NAC Breda U21), Varga Bence (KTE).

A 24 ponttal a 3. helyen álló szegediek jelenleg három pont választ el a már feljutást jelentő második, öt pedig az éllovas helytől. Az eddigi 13 forduló során 7 győzelmet arattak (Győr 1-2, Haladás 0-1, Dorog 2-0, Budafok 2-1, Tiszakécske 0-1, Ajka 1-4, Kozármisleny 1-0), 3-szor pontot szereztek (Siófok 1-1, Békéscsaba 3-3, Soroksár 1-1), 3 meccsen vereséggel hagyták el a pályát (MTK 2-1, Szentlőrinc 2-0, Mosonmagyaróvár 0-1), míg a gólkülönbségük 19-13.

A találkozót az M4 Sport televízió élőben közvetíti, honlapunkon részletes meccstudósítást olvashatnak, Facebook és Instagram oldalunkon pedig ezúttal is extra tartalmakkal jelentkezünk.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram