Győzelem a Majos elleni edzőmeccsen

Második téli felkészülési mérkőzésünkön gólgazdag sikert arattunk. Az első félidőben saját nevelésű fiataljaink szállították a találatokat.

NB II-es labdarúgócsapatunk szerda este az NB III Közép-csoportjában szereplő Majosi SE-t fogadta második téli felkészülési mérkőzésén. Weitner Ádám vezetőedzőnk a legutóbbi Kaposvár elleni edzőmeccshez hasonlóan a tolnaiak elleni is kísérletező összeállításban küldte pályára együttesünket, a próbajátékosok mellett több saját nevelésű fiatalunk is a kezdőben kapott helyet. Közülük Miklós, Orbán és Vas találatával már 3-0-ra vezettünk a szünetben. A 60. percben teljes sort cserélt trénerünk, Tóth-Gábor, Rácz és Kocsis is betalált, beállítva a 6-0-s végeredményt. Követező felkészülési mérkőzésünket szombaton 13:00 órakor a Szentlőrinc ellen játsszunk.

A mérkőzés kulcsmomentumai:

3. perc: Orbán középre adása egy majosi játékosról Miklós elé került, akinek első közeli löketét még hárította Vukman, ám a kipattanót már értékesítette saját nevelésű támadónk, 1-0.
5. perc: Bor szabadrúgása jól szállt a bal alsó felé, de Vukman vetődve kitolta a labdát.
10. perc: Újabb nagy helyzetünk adódott. Ezúttal Kövesdi próbálkozott a tizenhatoson belülről, támadónk félfordulatból leadott lövését a vendégek hálóőre nagyot nyújtózva védte ki.
16. perc: Bor szögletét követően Miklós fejelt kapura, léc alá csapódó labdáját az ismét bravúrozó Vukman tolta fölé.
22. perc: Megdupláztuk előnyünket, a szintén az U19-es korosztályunkat erősítő és a felkészülést a felnőttekkel végző Orbán balról higgadtan lőtt a vendégek kapujába, 2-0.
32. perc: Újabb fiatalunk révén már háromgólos előnyre tettünk szert. Egy keresztpasszra Vas csapott le és kíméletlenül értékesítette helyzetét, 3-0.
48. perc: Mayer 20-ről, kissé jobbról vette célba a Majos kapuját, bombája a kapusról a felső lécre, majd onnan a gólvonal elé vágódott. Látványos, egyben nagy helyzet volt!
60. perc: Az utolsó fél órára teljes sort cserélt vezetőedzőnk. Részletes összeállítás cikkünk alján található!
75. perc: Kocsis 17-ről leadott kapáslövése alig valamivel zúgott el a jobb alsó mellett.
79. perc: Tóth-Gábor remekül felismerve a helyzetet, átemelte Genczlert és ezzel megszerezte negyedik találatunkat a Majos ellen, 4-0.
84. perc: Szögletet követően Rácz az ötös magasságáról csúsztatott fejjel a vendégek kapujába, 5-0.
86. perc: Kocsis 16-ról, balról, laposan talált be a Majos hálójába, 6-0.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 100 néző. Vezette: Zierkelbach.
PMFC – Majosi SE 6-0 (3-0)
Gsz.: Miklós (3.), Orbán (22.), Vas (32.), Tóth-Gábor (79.), Rácz (84.), Kocsis (86.)

PMFC: Varasdi (Nagy, 73.) – Miklós (Terbe, 60.), Takács (Rácz, 60.), Kiss (Katona, 60.), Bor (Marques, 60.) – Bachesz (Szeles, 60.) – Vas (Hegedűs, 60.), Mayer (Kocsis, 60.), Kövesdi (Kesztyűs, 60.), Kónya (Gera, 60.) – Orbán (Tóth-Gábor, 60.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram