Major Sámuel piros-feketében folytatja

Élvonalbeli tapasztalattal is felvértezett utánpótlás-válogatott középpályás érkezett hozzánk.

A téli átigazolási időszak utolsó napján tapasztalt középpályással erősödött NB II-es csapatunk kerete, miután klubunk sikeres tárgyalásokat zárt le Major Sámuellel és a DVSC-vel. Újonnan csatlakozó középpályásunk 2002. január 9-én született Debrecenben és a hajdúságiak akadémiáján nevelkedett, ezzel párhuzamosan pedig az utánpótlás-válogatottakban is számítottak rá. Pályafutását 2017-től Ausztriában folytatta. A Salzburg korosztályos együtteseiben folyamatosan játszott, többek között pályára lépett az ifjúsági Bajnokok Ligájában is.

Később a szintén salzburgi FC Liefering színeiben a felnőtt futballban is bizonyított. Tehetségére 2022-ben az osztrák élvonalbeli Admira Wacker együttesénél is felfigyeltek, ahol a tavaszi szezon során hét bajnokin játszott, míg tavaly júliusban visszatért nevelőegyesületéhez. A 21 éves középpályás azóta bemutatkozott a hazai élvonalban, szerepelt az FTC és a Kisvárda ellen az OTP Bank Ligában, valamint a Loki első csapatának színeiben gólt szerzett a MOL Magyar Kupában.

Major Sámuel a PMFC hetedik téli érkezője

– Nagy örömmel és motiváltan érkeztem a PMFC-hez, amelynek komoly szerepe van a magyar futballban. A Pécsnek a tabellán elfoglalt jelenlegi pozíciója is azt mutatja, hogy kiváló munka folyik a klubnál, ahol bíznak a fiatalokban és mernek is rájuk építeni. Jelenleg ugyan nyárig szól a kölcsönszerződésem, de ezalatt az idő alatt szeretnék kibontakozni, megmutatni magam és egyúttal segíteni a csapatot a minél sikeresebb bajnoki szereplés érdekében. Bízom benne, hogy szép időszak elé nézek a csapattársakkal együtt – nyilatkozta honlapunknak új érkezőnk.

Major Sámuelt szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy
Név: Major Sámuel
Születésnap: 2002.01.09.
Születési hely: Debrecen
Nemzetiség: magyar
Poszt: középpályás
Magasság: 174 cm
Testsúly: 65 kg
Előző klubja: DVSC

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram