Stabil és agresszív az együttes

A PMFC vezetőedzője, Márton Gábor elégedett volt csapata Szentlőrinc elleni hozzáállásával és játékával.
ma
A PMFC szerdán meglehetősen simán, 6-0-ra nyert a Szentlőrinc SE elleni hazai edzőmérkőzésen. A két harmadosztályra készülő csapat között látszott a különbség és az eredmény is nagyarányú lett, ám Márton Gábor vezetőedző szerint utóbbinak nincs nagy jelentősége. Trénerünk sokkal inkább más pozitívumokra hívta fel a figyelmet értékelésében.

– Magával az eredménnyel nem foglalkoznék, hiszen mindkét csapatnál zajlik a felkészülés – így Márton Gábor. – Ami viszont nagyon tetszett, hogy az együttes stabil és agresszív a pályán. Jól játszottunk, szép dolgokat láthattunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, míg az ellenfélnek gyakorlatilag csak kósza lövései voltak és nem tudtak helyzeteket kialakítani. Egy osztállyal feljebb kerültünk, a gyerekek nagy része ehhez még nincs hozzászokva, mégis nagyon sok pozitív dolgot láttam. Reméljük, ennél csak jobb lesz a csapat, megtartjuk a felsorolt erényeinket és még kreatívabbak, hatékonyabbak lesznek a támadásaink. Hátra vannak még a finomítások, illetve később a frissítések, de összességében a mai meccsen rendben voltunk – mondta el Márton Gábor.

A PMFC vezetőedzője ezt követően adott némi előzetest a piros-feketék hátralévő felkészüléséről, illetve arról, hogy a bajnokság rajtjának közeledtével miként hangolódnak majd az NB III-as pontvadászatra.

– A most szombati idegenbeli felkészülési találkozót követően már bajnoki ritmusban fogunk edzeni, de jövő héten is két edzőmeccset vívunk. A tréningek nem csak rövidebbek, de más jellegűek is lesznek. A tapasztalatok alapján ettől többek között frissebbé is válnak a játékosok. Nyilván mindenki másképpen reagál a terhelésre. Látjuk annak jeleit, hogy valakit önmagához képest jobban megfogott az intenzív alapozás, ez azonban teljesen normális dolog – vélekedett a szakember.

Végezetül érdeklődtünk az első félidőben a balszélen feltűnő próbázóról is, hiszen aki kint volt a szerdai meccsen, annak feltűnhetett egy új arc a mecsekaljaiak kezdőjében. Károly Bálint játéka elnyerhette szurkolóink tetszését, a focista hamar meg is győzte a szakmai stábot.

– Károly Bálint korábban játszott a Puskás Akadémia színeiben az NB I-ben, majd kölcsönben szerepelt Békéscsabán, Zalaegerszegen és Sopronban. Egy megkeresés érkezett hozzánk és a figyelmünkbe ajánlották őt, mert azon a poszton játszik, ahová embert keresünk. Nagyon pozitív benyomásokat tett, mindenképpen javasolni fogom a leigazolását. Remélem, hogy meg tudunk vele egyezni – zárta gondolatait Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője, aki még megköszönte a szurkolóknak, hogy ilyen nagy számban jöttek ki az edzőmeccsre.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram