Lehorgonyozna a sok vándorlás után

Új igazolásunk, Károly Bálint elárulta, miként férnek majd meg egymással egy poszton Schmidt Zsolttal.

A PMFC egyik új igazolása, a huszonhárom esztendős, keszthelyi születésű, pályafutását a Balaton-parti városban kezdő Károly Bálint a Szentlőrinc elleni 6-0-s sikerrel vett edzőmérkőzésen tűnt fel először a piros-feketék között. Játékával nem csak a szurkolók tetszését nyerte el, hanem a szakmai stábét is. Márton Gábor korábban adott nyilatkozatában kiemelte, a balszélső pozitív benyomást tett rá, így mindenképpen szeretné csatasorban tudni. Az egyezségnek nemrég tinta is került az aljára.

– Hét évesen kezdtem el futballozni, első nagypályás csapatom a Keszthely volt, egy évet követően azonban elmentem Zalaegerszegre, ahol végigjártam az utánpótlás ranglétrát. Tizenhét-tizennyolc évesen kerültem a Puskás Akadémiához, ahol volt szerencsém felkerülni az első csapathoz, illetve bemutatkozhattam az első osztályban is. Felcsútról fél évre kölcsönadtak az NB II-es Békéscsabának, majd pedig Zalaegerszegre. Tavaly ősszel Sopronban kezdtem, a tavaszt ellenben már a Csíkszeredánál játszottam – sorolta fel eddigi állomáshelyeit Károly Bálint.

A gyorsaságát, cselezőkészségét és egy az egy elleni párharcait tekintve erős szélső elmondta, hosszútávra tervez a PMFC-nél. Felmerült azonban a kérdés, miként fog megférni azonos poszton a tavalyi szezon házi gólkirályával, a huszonkilenc találatig jutó Schmidt Zsolttal. Válaszában elárulta, ott segít a pályán, ahol csak tud.

– Első pillantásra is nagyon pozitív hangulat és közeg fogadott a klubnál. A szakmai stáb kiváló, fiatal csapatunk van, a rutinos játékosokkal összekovácsolódva remélem, hogy szép eredményeket érünk el a bajnokságban. Mindenképpen hosszútávra tervezek Pécsett. Úgy gondolom, a posztomból adódóan minimális rivalizálás lehet köztem és Schmidt Zsolt között, de tudok játszani a középpálya többi részén is. Ott segítek majd, ahol a szakmai stáb szerint leginkább a csapat hasznára tudok lenni – fűzte hozzá a focista, aki a 7-es mezszámot viseli majd hátán a szezon során.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram