Jön a Munkások csatája

Az NB III Közép-csoportjának 2. fordulóban két veretlenül kezdő labdarúgócsapat találkozik egymással augusztus 13-án, szombaton 17:30-tól a Stadion utcában. A Márton Gábor vezette PMFC a nyitányon a Dunaharaszti MTK otthonából hódította el a győzelmet, míg hétvégi vetélytársunk, a Major László trenírozta Hódmezővásárhelyi FC a Békéscsaba II-t verte el szintén 1-0-ra.

13331076_1106243912729855_8494456981525650094_n

A két klubcsapat történelmi múltja miatt nyugodtan aposztrofálhatnánk Munkások csatájaként is az egymás elleni ütközetet, hiszen a baranyai és a csongrádi alakulat jogelődjének nevében korábban egyaránt szerepelt a „Munkás” tag. Megalakulásuk óta mindkét egyesület bőszen váltogatta nevét és színeit is. Szombati vendégeink 1996 óta viselik a kék-sárga összeállítást, de többnyire csak a bajnokság harmadik vonalát erősítették.

A PMFC és a Hódmezővásárhelyi FC a feljegyzések szerint még sosem találkozott össze egymással, így ez lesz a két gárda közt az első bajnoki megmérettetés. Esélylatolgatást egyelőre még elhamarkodott lenne írni, így pusztán arra hivatkozhatunk, hogy a pécsiek az idei szezon első hazai tétmérkőzésén szeretnének győzelemmel bemutatkozni közönségük előtt. Remélhetőleg sokan lesznek kíváncsiak sikerre éhes csapatunkra, akik így majd remek hangulatban futballozhatnak.

Soros ellenfelünket erősíti Máté Péter, aki a Kaposvár és a ZTE színeiben több mint száz NB I-es bajnokin szerepelt. Mellette Puskás Zoltán neve is ismerősen csenghet a baranyai futballbarátok számára, hiszen a támadó az előző szezonban még az NB III-as bajnok Kozármisleny focistája volt. Rajtuk kívül több olyan labdarúgó is található a hódmezővásárhelyi keretben, aki rendelkezik NB II-es tapasztalattal.

A szombaton 17:30-kor kezdődő PMFC – Hódmezővásárhelyi FC labdarúgó NB III-as bajnokira a hazai szurkolók számára ezúttal is csak az északi ülő (A-tól F-ig), illetve a keleti B-közép szektort nyitjuk meg, 16:30-tól. Jegyeket a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-esés 3-as, illetve északon, a Szigeti útnál található 4-es és 5-ös pénztárban vásárolhatnak szurkolóink szintén 16:30-tól. A Hódmezővásárhelyről érkező szurkolók a Szigeti út felől nyíló 7-es kapun léphetnek be a vendég szektorba!

A belépőjegy ára változatlanul 500 forint, 14 év alatt, illetve 65 felett pedig ingyenes. Ugyanakkor nekik a belépésnél személyi, vagy nyugdíjas igazolványt kell bemutatniuk. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, míg az északi ülő szektorba az 5-ös kaput javasoljuk. Azoknak, akik elővételes jeggyel, vagy bérlettel rendelkeznek, megnyitjuk a 6/B kaput is, ahol sorban állás nélkül, gyorsabban juthatnak be szurkolóink. Bérletinformációk ITT!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram