A foci nem távolugrás

Zsinórban három győzelmet követően elszenvedte első NB III-as vereségét a PMFC, amely a Közép-csoport 4. fordulójában hazai pályán a tavaly még másodosztályú Szigetszentmiklós együttesétől kapott ki 2-1-re. A piros-feketék vezetőedzője látja a hibákat, amiket ki kell küszöbölni a következő, Dunaújváros elleni idegenbeli bajnokiig.

14051716_1161498137204432_3158684853451471044_n

– Tudtam, hogy jó csapat a Szigetszentmiklós, de arra nem számítottam, hogy ilyen teljesítményt nyújtunk. Nem mertünk futballozni – kezdte Márton Gábor. – Ezúttal már nem fértek bele azok a hibák, amiket az elmúlt pár meccsen még elbírtunk és ezért megbüntettek minket. Adtunk egy félidőnyi előnyt az SZTK-nak. A második játékrészben legalább bátrabban játszottunk, voltak lehetőségeink. Most ennyire futotta, nem voltunk elég jók, hogy megnyerjük a meccset. Véleményem szerint vereséget azonban nem érdemeltünk. Megpróbáljuk a következő meccset megnyerni. A labdarúgásban az a szép, hogy ez nem egy olimpia, amire négy évig készülsz, majd háromszor belépsz a távolugrásnál és azonnal hazaküldenek. Egy hét múlva javíthatunk Dunaújvárosban. Mindenesetre gratulálok a Szigetszentmiklósnak, de még egyszer nem követhetünk el ilyen hibákat. Ismét gyorsan megrúgtuk a vezető gólunkat, majd elkezdtünk kapkodni a labda után. Eddig megúsztuk, sajnos most nem – tette hozzá vezetőedzőnk.

Csurka Zoltán, a Szigetszentmiklós mestere szerint sajátjai végig stabilak voltak, sikerüket pedig az erősebb győzni akarásnak köszönhetik.

– Nagyon jó hangulatú és iramú mérkőzésen sikerült egy kiváló csapatot legyőznünk. Szerintem annak köszönhetjük a három pontot, hogy egy góllal jobban akartuk a sikert. A Pécs mindent megmozgatott az állás megfordításért. Szerintem azért is teljesen megérdemelten nyertünk, mert a hazaiak nem is jutottak el igazán ziccerekig. Végig stabilak tudtunk maradni – nyilatkozta a lefújást követően az SZTK edzője.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram