Harmadszorra is legyőznénk a “kis Fradit”

Az FTC II. labdarúgócsapatát legutóbb magabiztosan megszerzett 3-0-s végeredménnyel küldtük haza a Stadion utcából – VIDEÓK.

Története során nem először találkozik össze bajnoki mérkőzésen a PMFC és az FTC II. számú alakulata. A szeptember 11-i NB III-as összecsapás lesz a két klubcsapat harmadik egymás elleni meccse, ami kapcsán felelevenítjük az eddigi közös múltat, ami a piros-feketéknek kedvezett.

A PMFC a 2010/2011-es másodosztályú pontvadászatában már harmadjára kísérelte meg a feljutást a legjobbak közé. A Nyugati-csoport 3. fordulójában ehhez a Lipcsei Péter vezette Fradi “tartalékját” is le kellett legyőzniük a Stadion utcában az ekkor Kiss László vezette baranyaiaknak.

A mecsekaljai pályára nagyjából ezren látogattak ki, de aki ott volt, nem csalódott. A 37. másodpercben egy jobb oldali beadás után Lovrencsics Gergő 4 méterről a kapu bal oldalába fejelt, majd a 17. minutumban Gyánó Szabolcs 16-ról lőtt a jobb alsó sarokba. A 3-0-s végeredményt pedig Simonfalvi Gábor állította be.

Szintén ebben a kiírásban, de már az Üllői úti, korábbi nevén Albert Flórián Stadionban játszották a „visszavágót”, ahová a pécsiek Mészáros Ferenc vezetésével érkeztek meg. A 18. körben a “kis Fradinak” itt sem volt szerencséje, a 27. percben Gyánó Szabolcs fejesével és a 70. minutumban Eszlátyi István gyönyörű szabadrúgásával 2-0-ra győzedelmeskedtek az elődök.

Az összesített mérleg tehát két győzelem a PMFC javára, de a gólkülönbség is imponáló, hiszen a piros-feketék öt góljára napjainkig még egyszer sem tudott válaszolni a Ferencvárosi TC második számú labdarúgócsapata. A hosszú kihagyást követően most következő találkozó vélhetően nagyobb küzdelmet hoz majd. Bár egy pécsi drukker sem panaszkodna, ha folytatódna a sorozat és egy sima piros-fekete diadalt látnánk.

A fővárosi zöld-fehérek az NB III Közép-csoportjának 6. fordulója előtt veretlenül vezetik a tabellát. Ez idáig négyszer győztek és csupán egy alkalommal végeztek döntetlenre. Az ellenfelek hálóját tizenegyszer zörgették meg, míg a sajátjukból csupán kétszer kellett kihalászniuk a labdát. Lipcsei Péterék pontjainak száma tizenhárom, ami néggyel több, mint a hatodik helyezett PMFC-é.

Szeptember 11-én, vasárnap 17:30-kor a harmadosztályú bajnokság 6. fordulójának záró mérkőzésén jöhet tehát a harmadik egymás elleni ütközet, amin az eddigiekhez képest szinte garantáltan teltház lesz. Óriási ütemben fogynak a belépők, minden bizonnyal fergeteges hangulatban léphetnek majd pályára a csapatok.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram