U14

Pályán az utánpótlás

A PMFC utánpótlás labdarúgócsapatainak hétvégi mérlege két vereség mellett három győzelem volt.

U19-es bajnokság, II. osztály, 4. forduló
ZTE Akadémia – PMFC 1-2 (0-0)
Pécsi gólszerzők: Petrovics Tamás (60.), Németh Norisz (66.)
Edző: Lőrinc Antal

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam egy olyan csapat ellen, akik a forduló előtt még vezették a tabellát. Az első félidőben megpróbáltuk ráerőltetni akaratunkat ellenfelünkre, ami sikerült is, de sajnos a lehetőségeinkkel nem tudtunk élni. A második félidőben egy elkerülhető gólt kaptunk, amit gyorsan egalizáltunk és a vezetést is megszereztük pár perccel később. A kiállításokból jól jöttünk ki és a mérkőzés utolsó húsz percében nagyon fegyelmezett, harcos, illetve taktikus játékkal, igazi csapatként funkcionálva bravúros győzelmet arattunk – értékelt Lőrinc Antal, edző.


U17-es bajnokság, II. osztály, 4. forduló
PMFC – ZTE Akadémia 4-0 (1-0)
Pécsi gólszerzők: Pataki Ákos Patrik (29.), Csernik Zsombor (46.), Kacsa Bence (50.), Bóka Bálint (82.)
Vezetőedző: Jelena Richárd

– Végig magabiztosan és jól játszottunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki – amiből sokat ki is hagytunk – ám szép gólokat lőttünk. Az ellenfél próbálkozásait nagyon jól szűrtük meg, szinte nem is volt kidolgozott lehetőségük. Az összes játékos hozzáállása kiemelkedő volt – értékelt Jelena Richárd, edző.


U16-os bajnokság, II. osztály, 4. forduló
PMFC – ZTE Akadémia 2-0 (2-0)
Pécsi gólszerzők: Széles Bence (10.), Horváth Dániel (30.)
Vezetőedző: Lőrincz Sándor

– Egy dolgot nem lehet elvenni a csapattól. Ez pedig, hogy nagyon megdolgoztak a három pontért a srácok. Összességében véve azt tudom mondani, hogy játékban egy jobb csapat volt az ellenfelünk, a csapatom kissé gyenge volt, az akarással viszont maximálisan meg vagyok elégedve – értékelt Lőrincz Sándor, edző.


U15-ös bajnokság, I. osztály, 4. forduló
PMFC – Honvéd-MFA 2-5 (0-2)
Pécsi gólszerzők: Németh Barnabás (48.), Gelencsér Gergő (76.)
Vezetőedző: Szabó Csaba

– Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, nem engedtük ellenfelünknek kihozni a labdát. Kifejezetten szervezetten játszottunk, sajnos helyzetekig azonban nem jutottunk, ahogy ellenfelünk sem. Az első gólt egyéni technikai hibából, a másodikat szögletből kaptuk. A második játékrészben osztálykülönbség lett a két csapat között, leginkább az ellenfél cseréinek, illetve a mi fáradtságunknak köszönhetően. A két belső védőnk hiányát nehezen tudjuk pótolni, a helyettesek mindent megpróbáltak, de ez kevésnek bizonyult egy ilyen csapat ellen – értékelt Szabó Csaba, edző.


U14-es bajnokság, I. osztály, 4. forduló
PMFC – Honvéd-MFA 0-4 (0-2)
Vezetőedző: Kósa Sándor

– Meglepett, amit ezen a mérkőzésen tapasztaltam a csapattól, mert egy olyan együttestől szenvedtünk sima vereséget, amely nem képviselt komolyabb játékerőt nálunk. Valami nem stimmelt, mert nem tudtunk váltani a kezdeti fásult, enervált játékunkból, és ezért ellenfelünk végig kézben tudta tartani a mérkőzés irányítását. Mind védekezésben, mind támadásban komoly hibákat vétettünk. Fejetlenség, sok taktikai fegyelmezetlenség és többeknél felfogásbeli hiányosságok jellemezték a játékunkat, amin nem tudtunk felülkerekedni, így teljesen megérdemelt vendéggyőzelem született – értékelt Kósa Sándor, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram