Akadémiák csatája: elsöprő pécsi győzelem

Múlt szombaton első ízben rendezték meg a Kovácstelepi edzőközpontban a PMFC saját szervezésű nemzetközi labdarúgó tornáját, amely során a házigazda pécsiek mellett a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, a székesfehérvári Videoton FC és a horvát NK Osijek U8-as és U9-es együttesei mérkőztek meg egymással. A torna óriási sikerrel és fantasztikus hangulatban zajlott.

A PMFC végül mindkét korosztályban elsöprő fölénnyel az első helyen végzett. Az U8-asoknál második lett az Eszék, harmadik a Videoton, negyedik a pécsiek „fehér” csapata, és ötödikként zárt a Kaposvár. Az eggyel idősebbeknél, az U9-es korosztályban a Videoton, az NK Osijek, a Kaposvár, illetve a PMFC „piros” elnevezésű labdarúgócsapata követte a Pécs “első számú” együttesét.

lof_6060

Fénykép: Löffler Péter/Dunántúli Napló

– Nagyon örültünk, hogy Pécsett meg tudtunk szervezni egy ilyen rangos tornát. Mivel a Krpan-Babic nem tudott eljönni, ezért korosztályonként két csapattal álltunk ki, így több játékost tudtunk megnézni, hogyan teljesít, ha “éles” mérkőzést játszik. Szerencsére mindenki nagyon jó benyomást tett ránk. Külön öröm, hogy mindkét korosztályban sikerült elhódítanunk a kupát. Várjuk a sorozat következő fordulóját – mondta a tornával kapcsolatban a PMFC U8-as csapatának edzője, Koleszár Viktor.

A sorozat szombaton, október 1-én folytatódik is, ám most az U10-es és az U11-es korosztályé lesz a főszerep. A meghívásos megmérettetésen a házigazda piros-feketék mellett pályára lépnek a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Videoton FC, a horvát NK Osijek, a szintén eszéki Krpan-Babic Akadémia, valamint a szerb FK Vojvodina korosztályos együttesei.

A 2006-os, valamint a 2007-es születésű focistákból álló csapatok a délután folyamán, 13:00 órától körmérkőzéseket vívnak egymás ellen. A találkozók négy pályán zajlanak majd, egy meccs rendes játékideje húsz perc. A torna végén a résztvevőknek a kupákat a PMSC korábbi legendás játékosa, id. Dárdai Pál adja át, aki pályafutása során korábban megfordult az FK Vojvodinában is.

Fénykép: Löffler Péter/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram