Felvette a ritmust!

Gábor Péter nyáron érkezett az NB III-as PMFC-hez a Videotontól, amelynek tagjaként korábban BL-selejtező mérkőzésen is védhetett. A kapus az edzőmeccseket, illetve a méhkeréki végjátékot követően a Dunaújváros elleni mérkőzés 68. percében, Sólyom Csaba súlyos sérülése után kapta meg a lehetőséget a bizonyításra. A 24 éves portás azóta bizonyította, hogy nem volt rossz igazolás, jól megy neki a védés, hiszen a legutóbbi 4 meccsen csak 2 gólt kapott, azokat is tizenegyesből.

– A Dunaújváros elleni meccsen kevéssel a becserélésem után ugyan kaptam egy gólt, de azt kicsit külön kezelem, mert ritka eset, hogy egy kapusnak be kell állnia csereként. Mondhatni hidegen kellett védenem, nem tudtam igazán élvezni a mérkőzést és felvenni a ritmust. De az, hogy a következő négy bajnokin csak tizenegyesből tudtak nekünk betalálni, dicséri a csapat védekezését és persze én is megteszem, ami tőlem telik – mondta Gábor Péter.

Fénykép: vidi.hu

Fénykép: vidi.hu

A sajtó és a szurkolók is jó véleménnyel voltak rólad az elmúlt mérkőzések után. Úgy érzed, hogy extra formában védesz, vagy ezt a szintet folyamatosan tudod hozni?

– Az elején voltak kisebb beilleszkedési problémáim. Most először költöztem el otthonról, eddig Budapesten éltem. Pécs kevésbé zsúfolt, mint a főváros, de már itt is ismerek egy-két olyan helyet, ahova el tudunk menni a srácokkal enni egy jót. Meg kellett szoknom a csapatot, a szakmai stábot és az újfajta kapusedzéseket is. Eltelt egy kis idő, belezökkentem mindenbe. Már ismerem a várost és ez sokat segít nekem. Plusz, ha kiemelkedő teljesítményt nyújtok, könnyebben el tudom fogadtatni magam a társaimmal és így megvan az összhang a pályán.

Mit vársz a PMFC-től a következő időszakban?

– Először is kiemelném, hogy stabilak vagyunk hátul, nem nagyon tudnak minket megfutni. Remélem, hogy ez a hat gólos győzelem magabiztosságot ad támadóinknak is, és ha a következő fordulókban kevesebb helyzetünk lesz, azt is meg tudják majd oldani rutinból és gólokat szereznek. Semmiképpen sem szeretnénk kikapni az előttünk álló mérkőzéseken.

Említetted, hogy stabil a védelmünk, aminek köszönhetően csak néha-néha kell bemutatnod egy védést, ám az mégis döntő fontosságú lehet. Mennyire nehéz ezt megoldani?

– Védtem már ilyen és olyan meccsen is, mindkettőt szeretem. Ha csak egyet kell hárítanom, de azt megoldom, akkor jó meccset zártam, hiszen minimum egy ponthoz segítettem a csapatot. Ha pedig öt percenként jönnek a kapum elé, akkor azért emelkedhet ki a teljesítményem, mert remélhetőleg minél többet semlegesítek a támadásokból. Így is lehet jól védeni, meg úgy is, végig koncentrálni kell a 90 perc alatt!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram