Ez nem a mi napunk volt

Csapatunk hiába támadta végig a mérkőzést, hiába volt több gólszerzési lehetősége is, sajnos 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Szekszárdtól.

Hazai pályán minden meccset hozni kell, ez az alap. Főleg egy olyan bajnokin nem szabad pontot, pontokat veszíteni, amelyen a tabellán mögöttünk lévő együttest fogadjuk: ilyen volt a Szekszárd is. Azt sejteni lehetett, hogy a vendégek masszívan, jól fognak védekezni, hiszen mindössze kilenc gólt kaptak kilenc mérkőzésükön – vagyis az lett volna a legjobb, ha minél előbb megszerezzük a vezetést, s emiatt idővel kinyílik a Szekszárd.

Sajnos nem sikerült, pedig a sansz megvolt rá: ha Koller higgadtabb megoldást választ, már a 12. percben előnyben vagyunk, a 28. percben pedig Schmidt lőhetett volna a bal alsóba, vagy választhatta volna a túloldalon érkező Kónya Dávidot. Egyik akciónkból sem született gól, pechünkre a szekszárdiak rögtön éltek az első lehetőségükkel. Nem sokkal a szünet előtt Nagyváradi vágta a labdát a bal felsőbe – na, ekkor már érezni lehetett, hogy kínkeserves második félidő vár ránk. Az is volt.

A hátrány miatt egy ideig nem találtuk a ritmust, ám ahogy telt-múlt az idő, egyre nagyobb nyomás alá helyeztük a rengeteget szabálytalankodó ellenfelünket. Az igazi ziccerek azonban csak nem jöttek, illetve ha mégis, akkor nem született gól: Fekete ugyan csodásan fejelt a kapuba a 74. percben, Barna játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. S ha már a bíró: a második félidőben Károly Bálint buktatásánál, majd egy kezezésgyanús esetnél is tizenegyest adhatott volna – egyszer sem tette meg. Az egyenlítés ennek ellenére összejöhetett volna, ám előbb Turi, majd a hajrában Fellai tévesztett kevéssel célt – egy pontot feltétlenül megérdemeltünk volna, de ha győzünk, akkor sem szólhattak volna semmit a vendégek. Ez nem a mi napunk volt.


PMFC–Szekszárdi UFC 0-1 (0-1)
Labdarúgó NB III., Közép-csoport, 10. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. V.: Barna.

PMFC: Gábor P. – Fekete (Kónya K., 85.), Fellai, Erőss, Varga – Turi, Hleba (Takács, 67.) – Kónya D., Koller, Károly B. – Schmidt (Havasi, a szünetben). Vezetőedző: Márton Gábor.

Szekszárd: Pokorni – Puskás, Koch, Kovács D. – Arena (Lékó, 63.) – Vágner (Rácz, 26.), Juhász, Márkvárt P. (Rátkai, 85.), Dallos – Fejes, Nagyváradi. Vezetőedző: Varga Balázs.

Sárga lap: Fekete (49.), Takács (70.), Koller (74.), ill. Juhász (30.), Arena (36.), Koch (38.), Márkvárt P. (70.), Rácz (72.), Kovács D. (76.).


12. perc: Kónya Dávid ment el a jobb oldalon, középre adott, Koller pedig ahelyett, hogy lekezelte volna a labdát, 12 méterről csúnyán fölé lőtt.
28. perc: Schmidt került ziccerbe a bal oldalon, az ötös sarkáról leadott lövését Pokorni védte – ha passzol a túloldalon üresen érkező Kónya Dávidnak, biztos, hogy a kapuban köt ki a labda.
41. perc: Varga esett el a 16-oson belül, így Márkvárt Patrik nyugodtan adhatott középre, Nagyváradi pedig 6 méterről felvarrta a labdát a bal felsőbe (0-1).
56. perc: Juhász csavart a kapu elé egy bal oldali szabadrúgásból, Fejes 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt volna – ha Gábor Péter nem véd magabiztosan.
74. perc: Jobb oldali szabadrúgásból Takács ívelt középre, Fekete pedig 6 méterről gyönyörűen bólintott a kapuba – már meg is kezdődött az ünneplés, amikor a játékvezető az asszisztense jelzésére les miatt érvénytelenítette a találatot.
90. perc: Varga jobb oldali beadása után Fellai fejelt 5 méterről éppen hogy a kapu mellé.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram