Lehengerlő támadójáték, kiütöttük ellenfelünket

Tíz góllal vertük idegenben a Dabas-Gyón FC-t az NB III Közép-csoport 15. fordulójában, november 12-én, szombaton.

Az idei bajnokságban már többször is előfordult, hogy szinte semmi sem jött össze csapatunknak, a ziccereket sem tudtuk értékesíteni, most viszont szinte minden klappolt: ennek köszönhetően szombat délután 10-0-ra győztünk a Dabas-Gyón ellen. Nem mellesleg: idegenben…

Pedig a tabella és az eddigi eredmények sokkal szorosabb, nagyobb csatát ígértek. A Dabas-Gyón ugyanis egyáltalán nem a mezőny pofozógépe, négy győzelem mellett három döntetlenje is volt, vagyis tizenöt pontnál tartott – szerencsére meg is ragadt annyinál. Csapatunk ugyanis nagyon hamar döntésre vitte a dolgot a szombati bajnokin.

A 16. percben Koller Krisztián szép, félollós mozdulatának köszönhetően megszereztük a vezetést, s mielőtt a hazaiak magukhoz térhettek volna, Bodor Márkó megduplázta előnyünket, majd betalált Bata Kristóf is, hogy aztán Kónya Dávid gólja zárja az első félidőt. Negyvenöt percnyi játék után tehát 0-4 volt, nem csoda, hogy szurkolóink kiválóan érezték magukat. És jól szórakoztak a következő negyvenöt percben is.

A második félidőben Kónya Dávid kezdte a gólgyártást, majd Károly Bálint is eredményes volt, így már hattal vezettünk. De a hajrában sem lassítottunk, aminek Koller Krisztián aratta le a gyümölcsét, akinek ezúttal nagyon kijött a lépés, gyakorlatilag minden testrészéről a hálóba került a labda. Szó szerint! A 71. percben a kapust kicselezve lőtte a második gólját, aztán a 77.-ben értékesített egy tizenegyest, majd betalált a 87.-ben is, végül Bata lövésénél is irányt változtatott rajta a kapuba a labda, így a játékvezető a 89. percben is őt írta be gólszerzőnek. Öt találattal zárta tehát ezt a bajnokit, ami valóban nem mindennapi teljesítmény!

Miként az sem mindennapi, hogy csapatunk 10-0-ra győzött – ilyen ebben a szezonban még nem történt az NB III. Közép-csoportjában, és nem valószínű, hogy fog. A legnagyobb különbségű győzelem eddig hatgólos volt: 6-0-ra nyertünk Gyulán, miként a Mórahalom is éppen így verte otthon a Békéscsaba II.-őt.

Csapatunk legközelebb november 20-án (13.00) lép pályára, a Dabas FC vendége lesz. Reméljük, a csapat állandósítani tudja a szombaton látott szellemes támadójátékot, mert akkor az eddig látott stabil védőjátékunkkal kiegészülve nem sok gondunk lehet a folytatásban…

Dabas-Gyón–PMFC 0-10 (0-4)
Labdarúgó NB III., Közép-csoport, 15. forduló.
Dabas-Gyón FC: Kovács T. – Mészáros, Kozma, Méder (Lakatos, 64.), Riba – Borsos (Horváth R., 30.), Csepregi, Lannert, Poncok – Nagy A. (Horváth Z., 56.), Sós. Vezetőedző: Aranyos Imre.
PMFC: Gábor P. – Kónya K., Fellai, Krapecz, Varga – Koller, Turi (Horvát, 50.) – Kónya D., Bata, Károly B. (Grabarics, 73.) – Bodor (Hleba, 68.). Vezetőedző: Márton Gábor.
Kiállítva: Riba (76.).
Gólszerzők: Koller (16., 71., 77. – büntetőből, 87., 89.), Bodor (20.), Bata (28.), Kónya D. (42., 57.), Károly B. (60.).

További eredmények: Paks II.–Pénzügyőr 0-2, Mórahalom–Dunaharaszti 2-0, Budafok–Hódmezővásárhely 0-1, Szekszárd–Méhkerék 0-0, Gyula–Szigetszentmiklós 2-3.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram