Ott folytatná, ahol szombaton abbahagyta

Ebben a szezonban többször is le kellett írnunk felnőtt csapatunkról, hogy hiába nyomják végig a mérkőzést, dominálnak a mezőnyben és dolgoznak ki sok helyzetet, a pengés, meccset eldöntő megmozdulásokkal, illetve a gólokkal sokszor adósak maradnak. Ezzel pedig saját maguknak tettek nehézzé egy-egy talán könnyen nyerhető találkozót.

Szerencsére ez abszolút nem így volt november 12-én, amikor 10-0-s vendégsikert arattunk a bajnokság 15. fordulójában. A győzelemből Kónya Dávid is aktívan kivette részét. A villámgyors szélső folyamatos nyomást gyakorolt a Dabas-Gyón FC védelmére, ráadásul 4. és 5. találtunkat is ő szerezte.

– Múlt szombaton végig tettük a dolgunkat, végre belőttük a helyzeteink nagy részét. Örülök, hogy ennyi gólt sikerült jegyeznünk. Talán annyi változott most, hogy higgadtabbak tudtunk maradni a kapu előtt is, jó döntéseket hoztunk. Ez szerintem annak is köszönhető, hogy az első pár helyzetünket egyből gólra váltottuk – mondta el Kónya Dávid.

Az utolsó négy mérkőzésen jobbszélsőnk mögött öccse, Kornél kezdett védőként. Nem meglepő módon a fivérek remekül megértik egymást, a Békéscsaba ellen például együtt egy remek gólt készítettek elő Bodor Márkónak.

paksii-pmfc-018

– Sokat segít, hogy ismerjük egymást, így jobban ki tudjuk segíteni a másikat a pályán. Gyakran beszélünk arról otthon is, miként kellene megoldani egyes szituációkat. Ráadásul Kornél remekül szokott belépni a támadásokba, így jobban meg lehet osztani a védők figyelmét. Arról nem is beszélve, hogy ezen a szinten ő is gyors játékosnak számít – mesélt testvéréről Dávid.

A vasárnapi mérkőzés előtt játékosainknak akár déjà vu érzésük is lehet, hiszen a 16. fordulóban is Dabasra látogat a PMFC. Igaz, ettől még nem biztos, hogy megint tízet rúgnak a piros-feketék, de ismét egy olyan meccs következik, ahol a pécsiek az esélyesek. Így látja ezt Kónya Dávid is:

– Egyértelműen győzelmet várok a vasárnapi meccstől, igyekszem megint betalálni és gólpasszt, gólpasszokat adni. Remélem, hogy a pálya nem lesz nagyon rossz állapotban és ismét tudjuk majd játszani a játékunkat. Jó lenne ott folytatni, ahol szombaton abbahagytuk! – tekintett előre jobbszélsőnk.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram