Idősebbek ellen is megy a pécsi fiataloknak

LAPSZEMLE: November 13-án, vasárnap Bozsik Egyesületi Regionális tornákat rendeztek Pécsett. A Stadion utcában az U11-es, a Kovácstelepi Edzőközpontban pedig az U13-as PMFC-s fiatalok mérték össze tudásukat Dél-Dunántúl kiemelt csapataival.

A tornán, amit a PMFC, illetve működtetője a PSN Zrt. rendezett, nem is vallottak szégyent a fiatal piros-feketék. A kozármislenyi, paksi, szekszárdi, kaposvári és siófoki utánpótlás együtteseknek úgy is egyenrangú ellenfelei voltak, hogy a pécsiek minden ellenfelükkel szemben fiatalabb gárdával álltak fel.

– Az U11-eseknek kiírt megmérettetésen a mi U10-es csapatunk játszott. A képzés szempontjából nagyon fontos, hogy mi csak két hónapja gyakorolunk ekkora méretű pályán, eddig kisebb játékterületre rendezett tornákon versenyeztünk. Ráadásul ennél a korosztálynál csak most kezd kialakulni a kombinációs foci, ebben a többi együttes valamivel előrébb tart, mint mi, de már egyre inkább felveszik velük a harcot – tudtuk meg Jásper Pétertől, aki Egri Krisztiánnal közösen készíti fel a PMFC U10-eseit.

Ez a fiatal gárda első ilyen 35x55m-es pályán, idősebbek ellen lejátszott tornáján mindenkitől vereséget szenvedett, most azonban már 3 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség lett a mérlegük. Igaz, nem feltétlenül furcsa ennek a társaságnak a mostani helyzet: mivel tehetséges korosztályról van szó, általában öregebbek ellen versenyeztetik őket. Eddig szépen tudtak felfelé lépdelni a ranglétrán, ha pedig tavaszra már lehagyják ezeket a csapatokat is, akkor megint új kihívás elé kell állítani őket.

– Eddig többnyire az egy az egy elleni játékot vártuk el tőlük, amit most már egyre inkább fel kell váltaniuk a passzoknak. Látjuk, hogy fejlődnek ezen a téren: szépen fociznak, keresik egymást, egyre inkább előre gondolkoznak – mondta el Jásper Péter, aki azt is hozzátette, ebben a korosztályban a létszámmal sincs probléma. A keret másik fele a megyei Bozsik-torna küzdelmeiben vesz részt.

Hasonlóan sokra taksálják a PMFC U12-es együttesét is, akik szintén egy évvel idősebbek között indultak a november 13-i Regionális Bozsik-tornán.

– Nagyon jó szellemiségű társaságról beszélhetünk, akik fizikálisan és futómennyiségben is felveszik a versenyt az öregebbekkel. Ebből is látható, hogy egy remek korosztályról beszélhetünk. A keretben mindenki megkapja a lehetőséget a bizonyításra. A legnagyobb pozitívum esetükben talán az, hogy folyamatosan viszontlátjuk tőlük a mérkőzéseken azokat az elemeket, amiket előtte az edzéseken gyakorolunk – értékelt Vas László, edző.

Szöveg forrása: Pécsi Hírek, 2016. november 21., XIV. évfolyam, 43. szám.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram