Közös edzéssel folytatódott a felkészülés

A felkészülési program szerint szerdán a megye I-es Pécsváraddal játszott volna edzőmérkőzést az NB III tavaszi etapjára készülő PMFC, csakhogy a piros-feketék ellenfele betegség miatt lemondta a találkozót. A mecsekaljaiakat azonban ez nem zökkentette ki a munkából, zömében U19-es fiatalokkal kiegészülve közösen edzettek a Stadion utcai műfüves pályán.

Első csapatunkból sajnos ezúttal is hiányzott betegség miatt Fekete Marcell, Frank Richárd és Bata Kristóf, illetve a sérüléssel bajlódó Dienes Ádám, valamint Takács Ákos sem vehetett rész. Utóbbi a múlt hétvégi Beremend elleni edzőmérkőzésen szenvedett bokasérülést. Kónya Dávid pedig ugyan a társakkal együtt végezte el a bemelegítést, de a játékba egyelőre még nem szállhatott be.

Az átmozgató köröket követően a nagyszámú keretnek változatos, dinamikus bemelegítést vezényelt a szakmai stáb. A játékosokat keményen meghajtotta Kárpáti Péter erőnléti edző, majd idővel előkerült a labda is. Ezt követően az előre megbeszéltek szerint két csapatra osztották a focistákat, és kezdődhetett a várt egymás elleni, egészpályás játék. A látottakról elsőként Lőrinc Antal, U19-es edző nyilatkozott.

– Fontos, hogy az utánpótlás játékosok olykor a felnőtt csapatta tudjanak edzeni, vagy játszani és így fókuszba kerüljenek. Továbbá, hogy Márton Gábor testközelből lássa őket, a szerdai tréning is ezt a szakmai folyamatot szolgálta. Meg voltam elégedve mindenki hozzáállásával, főleg annak tekintetében, hogy az U19-cel még csak a felkészülés második hetében járunk. Véleményem szerint maximálisan elérte a célját az egymás közti játék – fogalmazott Lőrinc Antal.

A tréner hozzátette, a klubnál továbbra is szempont az utánpótlás játékosok felfelé áramoltatása, bár ezúttal azért is került sor erre a közös edzésre, mert az első csapatból többen hiányoztak és így létszámban nem voltak meg teljesen. Lőrinc Antal ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy játékosai közül a jövőben is többen oda tudnak kerülni az NB III-as gárdához, akár edzés, akár bajnoki mérkőzés erejéig. A témában hasonló volt a véleménye Márton Gábornak is.

– Nyilván nem ugyanazt az eredményt érte el az egymás elleni játék, mintha idegen ellenféllel csaptunk volna össze. Abból a szempontból viszont jó volt, hogy egy kifejezetten pörgős edzésnek tudhattuk be. A másik csapatba bekerülő fiatalok remekül felszívták magukat és erőbedobásra kényszerítették a srácokat. Összességében remek tréning volt – ismerte el a PMFC vezetőedzője, aki ezt követően szót ejtett a hiányzókról illetve, hogy ez milyen hatással lehet a szombati Baja elleni edzőmeccsre.

– Sajnos megint lesérült egy játékosunk, Rácz Áron, emiatt az egyik csapat szinte végig emberhátrányban játszott. Nem árt, ha ezt is gyakoroljuk, ám remélem, a bajnokságban erre nem kerül sor. Nem állunk valami fényesen, sorra betegednek meg a focisták. Sajnos úgy látszik, ez a hullám hosszabb-rövidebb ideig végigsöpör az öltözőn. Mára Bodor Márkó is kidőlt, úgyhogy egyelőre gondot okoz, hogy a szombati edzőmeccsen olyan terhelést kapjanak a fiúk, amit szeretnénk – vázolta a nem túl fényes helyzetet Márton Gábor.

A szerdai közös edzésen és az azt követő egymás elleni mérkőzésen a PMFC TV kamerája is forgott. Szurkolóink hamarosan láthatják rövid videós beszámolónkat, amit megtalálnak majd a PMFC honlapján, a már jól ismert közösségi médiafelületein, illetve természetesen a klub hivatalos YouTube-csatornáján is, amit pecsimecsekfc-ként találhatnak meg. Ha nem akar lemaradni semmiről, és szeretne elsőként értesülni, akkor feltétlenül iratkozzon fel és legyen naprakész!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram