U10: Két tornán is jól szerepeltünk

Újabb bizonyíték, hogy milyen tehetségek rejlenek a PMFC utánpótlásában. Az elmúlt hétvégén két különböző kupán is szerepelt a Jásper Péter és Egri Krisztián vezette PMFC U10-es együttese. A csapat egyik fele Somogyjádon vett részt a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia által szervezet megmérettetésen. Az ötcsapatos kupát körmérkőzésekkel döntötték el a résztvevők.

A 2007-es születésű piros-feketék szép sikereket arattak, hiszen a Nagykanizsát 3-0-ra, a Kaposvárt 3-1-re, a Veszprémet pedig 3-2-re győzték le. A baranyaiak egyedüli vereségüket a Kaposvölgyétől szenvedték el, akiktől 3-1-re kaptak ki a baranyaiak és így másodikként végeztek. Emellett a különdíjakban is érdekeltek voltunk, Tóth Kristóf bekerült a torna válogatottjába.

Somogyjád 20170211

– A kupa előtt azt kértük a játékosoktól, hogy bátran vállalják fel a párharcokat és azok megnyerése után használják ki a létszámfölényt, alkalmazzák az edzéseken gyakorolt 2:1-es befejezéseket. Sajnos a párharcok tekintetében nem lehetünk elégedettek, viszont a befejezéseknél láttunk igazán szép megoldásokat. Összességében reális a második hely, amihez gratulálok a fiúknak – mondta Jásper Péter, edző.


A somogyjádi kupán részt vevő U10-es csapatunk névsora: Alkusz Patrik, Francizi Bálint, Huber Milán, Juhász Péter, Kolonits Brendon, Lévai Dávid, Oláh Bálint, Sonntag Zétény, Tóth Kristóf. Edzők: Jásper Péter, Egri Krisztián, ifj. Bogyay Zoltán kapusedző, Gáspár Gábor koordinációs edző.


Idősebbek ellen is ment

Tízéveseink másik fele Szigetváron vett részt a XIII. Dél-Zselic Kupán, méghozzá egy korosztállyal nagyobb csapatok között, U11-esek ellen. A 16 csapatos nemzetközi kupát három csoportmeccsel indítottuk: a Szentlőrincet 6-0-ra, a PVSK-t 2-1-re sikerült felülmúlni, míg a Dombóvártól 1-0-ra kikaptak a pécsiek.

A PMFC-sek ezzel másodikként jutottak tovább a legjobb nyolc közé, ahol két négyes csoportban folytatódtak a küzdelmek. A Dombóvár elleni eredményt továbbvitték a fiatalok, a Halászitól 2-0-s vereséget szenvedtek el, a PMFC U11-eseit azonban 3-1-re legyőzték, így harmadikok lettek csoportjukban, azaz az 5. helyért játszhattak a mecsekaljaiak. A helyosztót végül sikerült 3-1-re megnyerni az eggyel idősebb korosztályú Siklós ellen.

Szigetvár 20170212

– A megmérettetés remekül szolgálta játékosaink fejlődését, hiszen a 6 meccsünkből 5 kimondottan pörgősre, izgalmasra sikeredett, ráadásul a fiúk felvehették az egyel idősebb korosztály gyorsabb tempóját is. A legnagyobb sikernek mégis azt a mentális fejlődést tartom, ahogy a játékosaink a kupa előrehaladtával egyre bátrabban vállalkoztak, egyre inkább megmutatva, hogy milyen tehetséggel és tudással rendelkeznek – mondta Jásper Péter, edző.


A szigetvári Dél-Zselic Kupán részt vevő U10-es csapatunk névsora: Egri Bendegúz, Jásper Botond, Kaszás Bálint, Pál Barna, Pálfalvi Roland, Standovár Kevin, Supák Máté, Uzunov Bercel. Edzők: Jásper Péter, Egri Krisztián, ifj. Bogyay Zoltán kapusedző, Gáspár Gábor koordinációs edző.


Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram