Ennél biztosan több van a PMFC-ben

LAPSZEMLE: A végén ugyan győzött a PMFC, de a szombati bajnokin látottak nemcsak a szurkolók, a vezetőedző, Márton Gábor tetszését sem nyerték el. A tréner furcsállja, hogy ellenfelük jobban akart – nem ez volt jellemző eddig a saját csapatára.

„Először is gratulálok a Méhkeréknek, a mieinknek pedig csak annyit tudok mondani, hogy ébresztő! Már a második csapat tudott minket mentálisan és lelkesedésben is felülmúlni” – értékelte a látottakat a Méhkerék elleni 1-0-s hazai győzelem után Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője.

Jó látni, hallani, hogy egy edző a győzelem ellenére sem dicsér akkor, amikor csapata nem érdemli meg. A piros-feketék szombaton valóban nem nyújtottak jó teljesítményt, s bár végig mezőnyfölényben voltak, gyakorlatilag a szerencsének köszönhetik, hogy az övék lett a három pont.

Pmfc-Mehkerek-039

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

– Furcsálltam azt, amit láttam. Amióta együtt vagyunk, másfél éve, ez a csapat mindig hajtott a meccs végéig, ment előre, próbált esélyt sem adni az ellenfelének, mindegy, hogy épp 1-0-ra égett, vagy 8-0-ra vezetett. Most viszont azt éreztem, hogy a vendégek akarnak jobban. Lehet, hogy nem így volt, nekem így jött le. Ugyanezt tapasztaltam az első tavaszi meccsünk második félidejében. Nekem az a véleményem, hogy szenvedély, érzelem nélkül ezt a játékot nem lehet játszani. Ha ezek nincsenek meg, nincs meg a lelkesedés, akkor nem is lehet jó a játék. Egy ilyen meccs után pedig nem mondhatom azt, hogy minden jó volt, mert akkor becsapnám magunkat.

A PMFC az első két tavaszi fordulóban négy pontot szerzett: előbb ikszelt Hódmezővásárhelyen, majd most legyőzte a Méhkerék csapatát. A begyűjtött pontok számával tehát nincs különösebb probléma – más kérdés, hogy ha mindkét meccset megnyerték volna Kollerék, még közelebb kerültek volna a listavezető Szigetszentmiklóshoz. Bár az éllovas ügyvezetője nemrég lapunknak úgy fogalmazott, semmi probléma nincs náluk, ehhez képest az első mérkőzésüket le sem játszották (a Paks II. ellen elmaradt találkozó ügyében az MLSZ még nem határozott), a másodikon pedig 2-2-es döntetlent értek el az utolsó előtti Békéscsaba II. otthonában (a hazaiak már 2-0-ra vezettek). Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a Szigetszentmiklóst (50 pont) meg lehet csípni, csak az nem világos, hogy ki tudja utolérni és lekörözni: a PMFC (41), vagy a sokkal jobb helyzetben lévő, második Budafok (49).

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló, 2017. február 28., kedd, XXVIII. évfolyam, 50. szám.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram