Rangadó vár a PMFC-re

Szombaton, az NB III Közép-csoport 21. fordulójában kőkemény bajnoki mérkőzés vár a dobogó harmadik helyén álló PMFC-re. Márton Gábor tanítványai március 4-én, 14:30-tól a listavezető Szigetszentmiklós vendégeként lépnek pályára, méghozzá a Pest megyeiek átmeneti otthonában, Dunaharasztin.

A hétvégi lesz a két fél hatodik egymás elleni összecsapása, miután a két klubcsapat korábban az NB II Nyugati-csoport 2009/10-es, illetve a 2010/11-es szezonjában, legutóbb pedig az NB III-ban már találkozott egymással. Az összesített mérleg három győzelem és két vereség, de a gólokat tekintve is jobban állunk, egészen pontosan 9-7-re.

Érdekesség, hogy a zöld-fehérek vendégeként bajnoki meccsen még sosem szenvedtek vereséget a mecsekaljaiak. Ám ahhoz, hogy ez most se szakadjon meg, komoly erőket kell megmozdítaniuk a pécsieknek. Az éllovas ugyanis könyörtelenül megbüntethet minden egyes hibáért.

14067472_1784385211776779_8124536740616746019_n

Csurka Zoltán együttese a tavaszi rajton a Paks II. ellen játszott volna hazai környezetben, de pályagondok miatt a találkozót végül nem rendezték meg, így aztán az MLSZ el is marasztalta a szigetszentmiklósiakat, akik ugyan 3-0-lal elbukták a meccset, de még így is az élen maradtak. Az előző hétvégén pedig csupán 2-2-es döntetlenre futotta erejükből a Békéscsaba II. vendégeként.

Vendéglátóink a 21. fordulót megelőzően tizenhat győzelemmel, két döntetlennel, két vereséggel, ötvenegy rúgott és húsz kapott góllal állnak a harmadosztályú pontvadászat első helyén. Pontjaik száma kerek ötven, ami kilenccel több, mint amennyivel a PMFC labdarúgócsapata rendelkezik. Ezen a különbségen kellene szombaton faragniuk a mieinknek.

Remélhetőleg a játékot nem befolyásolja majd, hogy semleges pályán, Dunaharasztiban kell lejátszani a meccset. A rendező klubtól kapott tájékoztatás szerint a most szombaton 14:30-kor kezdődő találkozó megtekintése mindenki számára ingyenes. Csapatunk szurkolói az Arany János utca felőli kapun tudnak belépni a DMTK telephelyére, ahol külön büfével és mosdóval várják őket.


NB III Közép-csoport, 21. forduló
2017. március 4., szombat, 14:30
Szigetszentmiklós – PMFC
Dunaharaszti, Dunaharaszti MTK Sporttelep


Fénykép: Szabó Zsolt Photography

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram